Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Μουζάλας “αρχηγός” στο προσφυγικό με απόφαση Τσίπρα! Τι σημαίνει αυτό για τις ΕΔ;

Ο Μουζάλας

Ο Γιάννης Μουζάλας αναλαμβάνει “τα πάντα όλα” στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση δίνει όλες τις αρμοδιότητες στον Γιάννη Μουζάλα, για τον οποίο υπήρξαν φήμες για παραίτησή του τις τελευταίες ημέρες ,λόγω κι ενός προβλήματος υγείας που είχε. Νοσηλεύθηκε αρκετές ημέρες στο ΝΜΤΣ.

apofasi_mouzalas

mouzalas_apofasi

Όπως προκύπτει από την απόφαση Τσίπρα όχι μόνο δεν παραιτείται,αλλά αναβαθμίζεται.

Το θέμα είναι ότι θα έχει όλες τις αρμοδιότητες αλλά όπως έχει αποδειχτεί το μοναδικό “εργαλείο” που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού θέματος είναι οι ΕΔ. Ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει “σημεία ζωής”.

Ο Μουζάλας εκ των πραγμάτων θα απευθυνθεί στο ΥΠΕΘΑ για να χρησιμοποιήσει τις ΕΔ. Είναι γνωστές οι απόψεις του στο παρελθόν ,όταν θεωρούσε ότι οι ΕΔ μπορούν να δώσουν περισσότερα στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών. Υπήρξαν διαφωνίες και εντάσεις με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για την παραχώρηση στρατοπέδων . Η κόντρα τους βέβαια κορυφώθηκε όταν ο Μουζάλας έκανε τις δηλώσεις περί “Μακεδονίας” αναφερόμενος στα Σκόπια. Ο Καμμένος επεδίωξε την παραίτησή του και δεν τη πέτυχε.Τώρα ο Μουζάλας επανέρχεται προφανώς ισχυρότερος. Η συνεργασία του με το ΥΠΕΘΑ για το προσφυγικό θα γίνει με τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα ,αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν εντάσεις.

Το ερώτημα που απασχολεί το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ είναι για πόσο ακόμη θα σηκώνει το στράτευμα μόνο του το τεράστιο βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Με τον Γιάννη Μουζάλα ως απόλυτο άρχοντα στο μεταναστευτικό νομίζουμε ότι ώρα της αποδέσμευσής τους θ΄ αργήσει πολύ. Όμως έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούνται τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κούραση του κόσμου. Υπάρχουν πλέον ζωτικής σημασίας προβλήματα,για τα οποία το Militaire.gr θα επανέλθει.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης