Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΥΠΕΘΑ
07/03/2016 | 06:58 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι ΕΔ σώζουν φιλοξενούν τροφοδοτούν τους πρόσφυγες αλλά τα εκατομμύρια της ΕΕ θα πάνε σε ΜΚΟ!

Οι ΕΔ σώζουν φιλοξενούν τροφοδοτούν τους πρόσφυγες αλλά τα εκατομμύρια της ΕΕ θα πάνε σε ΜΚΟ!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χωρίς να απαξιώνουμε ή να αμφισβητούμε οποιονδήποτε οργανισμό,φορέα ή οργάνωση που εμπλέκεται στην διαχείριση του τεράστιου προβλήματος των ανεξέλγκτων προσφυγικών ροών,νομίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο και ουσιαστικό κομμάτι της επιχείρησης. Χωρίς τους στρατιωτικούς η κατάσταση δεν θα ήταν υπό έλεγχο.

Έχουμε και λέμε για να τα συνοψίσουμε:

•Το ΠΝ και τα πληρώματα των πλοίων του Στόλου  που περιπολούν στο Αιγαίο διασώζουν κάθε μέρα και νύχτα πρόσφυγες και μετανάστες. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

•Οι ΕΔ συνολικά και κυρίως ο Στρατός Ξηράς φροντίζει για την φιλοξενία τους σε καταυλισμούς που το στρατιωτικό προσωπικό ακατάπαυστα κατασκευάζει.Πρώτα στα νησιά και τώρα σ΄ όλη την Ελλάδα.

•Οι ΕΔ έχουν αναλάβει την τροφοδοσία τους. Χιλιάδες μερίδες φαγητού παρασκευάζονται κάθε μέρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

•Να το θυμηθείτε ότι σύντομα,μόλις έρθει το καλοκαίρι κι αρχίσει η τουριστική περίοδος, το ΠΝ θα αναλάβει και τη μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα,αφού θα είναι δύσκολο οι ακτοπλόοι να “βολέψουν” τουρίστες και πρόσφυγες μαζί.

Όλα αυτά έχουν τεράστιο κόστος για τις ΕΔ και το προσωπικό τους. Οικονομικό για τον μηχανισμό των ΕΔ και ψυχολογικό για τους στρατιωτικούς πολλοί από τους οποίους εργάζονται ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα. Χωρίς να αναμένουν τίποτα πέρα από τα “συγχαρίκια” που τους δίνουν.

Η Ελλάδα αναμένει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Ακούγεται ένα ποσό 700 εκατομμυρίων ευρώ. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες και ποιοι έχουν αναλάβει την τύχη της ΕΕ να σας πούμε ότι αυτά τα εκατομμύρια ήταν τα κονδύλια που προορίζονταν να δοθούν ως βοήθεια σε χώρες της Αφρικής!!! Οι “φωστήρες” της ΕΕ κατάφεραν με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το προσφυγικό να αναγκαστούν να βάλουν χέρι σ΄ αυτά τα χρήματα για να βοηθήσουν πολύ καθυστερημένα την Ελλάδα. Πανικός και ανικανότητα…

Που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Το μεγαλύτερο μέρος τους σε ΜΚΟ,όπως μας λένε! Πολλές από τις οποίες -οι περισσότερες ίσως- κάνουν πράγματι δουλειά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσφέρουν όσα οι ΕΔ της χώρας κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Το ερώτημα νομίζουμε είναι εύλογο:

•Δεν πρέπει απ΄ αυτά τα 700 εκατομμύρια κάμποσα να διοχετευτούν στις Ένοπλες Δυνάμεις; Οι ανάγκες που έχουν προκύψει από τις αυξημένες ώρες περιπολίας είναι τεράστιες. Στο ΠΝ μόνο για καύσιμα έχουν δαπανηθεί επιπλέον 18 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από τα προϋπολογισθέντα. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι κάποια απ΄ αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν στους στρατιωτικούς. Ξέρουμε ότι θα βγουν πολλοί να επικαλεστούν τους ευρωπαϊκούς κανόνες και κανονισμούς,για να μας πουν ότι αυτά δεν γίνονται. Μόνο με γέλιο μπορούν να αντιμετωπιστούν όσοι θυμούνται κατά περίπτωση τους ευρωπαϊκούς κανόνες . Μόλις πριν από μερικά 24ωρα τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια ή όπου αλλού βόλευε κράτη,πρωθυπουργοί και νεαροί υπουργοί Εξωτερικών όπως ο Κουρτς της Αυστρίας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος    στην συνέντευξή του    στο   Militaire.gr   μίλησε για αποζημίωση που πρέπει να δοθεί στο προσωπικό των ΕΔ που εργάζεται 20 ώρες το 24ωρο σε επιχειρήσεις  που δεν έχουν να κάνουν με την αποστολή τους. Δεν γνωρίζουμε από που θα βρει τα χρήματα. Αλλά νομίζουμε ότι θα μπορούσε να αντλήσει κάποια σημαντικά ποσά από τα 700 εκατομμύρια που λένε ότι θα δώσουν οι Ευρωπαίοι. Να πάρουν οι ΜΚΟ. Αλλά δεν μπορεί να μην βοηθηθεί ο μεγαλύτερος και αποτελεσματικότερος όπως αποδεικνύεται κρατικός “οργανισμός”: οι Ένοπλες Δυνάμεις.

                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης