Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
25/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Με κλειστά χαρτιά ο Βίτσας και χωρίς σταθερή θέση η ΝΔ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Με κλειστά χαρτιά ο Βίτσας και χωρίς σταθερή θέση η ΝΔ

Σήμερα τα σπουδαία για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή. Είναι βέβαιο ότι όσα σημαντικά αφορούν στο προσωπικό και στα προβλήματα που πιθανόν να επιλύει το νομοσχέδιο ,θα περάσουν στα ψιλά… Το θέμα που θα “τραβήξει” τα φώτα της δημοσιότητας είναι το άρθρο 27 περί ενώσεων και ομοσπονδιών.

Το ποιοι θα μπορούν να επανέλθουν για λόγους κοινωνικούς και οικονομικούς,ποιοι και πόσο τελικά θα μπορούν να παραμείνουν στο στράτευμα περίπου για τους ίδιους λόγους, τι θα γίνει με τους ΕΜΘ και πολλά άλλα θα πάνε στην άκρη…

Τι θα γίνει με το άρθρο 27;

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας έχει κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναδιατυπώσει το άρθρο 27, προσπαθώντας να αποφύγει τα όσα λένε περί δήθεν “φωτογραφικής” διάταξης υπέρ της ΠΟΕΣ. Η αναδιατύπωση λένε ότι δεν θ΄αλλάζει την ουσία. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πως θα το επιτύχει…

Μεγάλη περιέργεια έχουμε να δούμε ποια τελικά θα ΄ναι η στάση της ΝΔ ,γιατί έχουμε μπερδευτεί…

Μέχρι πρόσφατα η ΝΔ έδειχνε να ΄χει εγκαταλείψει τη θέση της για κατάργηση κάθε μορφής έκφρασης των στρατιωτικών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ως τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ήταν εκ των ομιλητών σε εκδήλωση στρατιωτικών στο Μαρούσι. Σ΄ αυτή την ομιλία ζήτησε από τους στρατιωτικούς να διεκδικούν ακόμη κι όταν η ΝΔ κυβέρνηση.

Στην προχθεσινή συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής η ΝΔ εμφανίστηκε με άλλη θέση. Αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου του αναπληρωτή τομεάρχη Αναστάσιου Δημοσχάκη:

ïΤο άρθρο 27, που αφορά τον συνδικαλισμό, ρίχνει βόμβα στο χώρο των  Ε Δ και μπορεί να προκαλέσει χείμαρρο σοβαρών εξελίξεων.

ïΣτον συνδικαλισμό των Ε Δ δεν χωρούν κομματικά παιχνίδια και  η Ν Δ προτείνει τη σύσταση μιας ad hoc διακομματικής επιτροπής για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και από την οποία θα προκύψουν κοινές συνισταμένες για υλοποίηση .

Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε τα όσα αναφέρει ο κ.Δημοσχάκης περί κομματικών παιχνιδιών και “συνδικαλισμού”, γιατί η ΝΔ δεν είναι διόλου αθώα. Αλλά θα  δοθούν κι άλλες ευκαιρίες.

Ελπίζουμε ότι ο νέος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας θα εκφράσει στη σημερινή συζήτηση την οριστική θέση της ΝΔ.

Όχι το σήριαλ δεν πιστεύουμε ότι θα τελειώσει εδώ… Ακόμη και μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου θα υπάρξουν κινήσεις αμφισβήτησης. Η ευθύνη για να τελειώνει αυτό το κακόγουστο θέατρο του παραλόγου ανήκει πλέον στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης