Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
25/02/2016 | 07:09 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Τι είπε και τι δεν είπε ο Στόλντεμπεργκ για τις περιπολίες και την Τουρκία

ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Τι είπε και τι δεν είπε ο Στόλντεμπεργκ για τις περιπολίες και την Τουρκία
Pre-Ministerial press conference by NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Τα ερωτήματα για το που και πως θα επιχειρεί η νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο παραμένουν ,παρά τις δηλώσεις που έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας. Έδωσε κάποιες απαντήσεις αλλά ορισμένα “ευαίσθητα” θέματα,όπως για παράδειγμα σε ποιες περιοχές του Αιγαίου θα περιπολούν τα πλοία του ΝΑΤΟ παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Επιπλέον ο Στόλντεμπεργκ μίλησε για νατοϊκή ενίσχυση των συνόρων Τουρκίας-Συρίας.

Τι είπε ο ΓΓ της Συμμαχίας:

•Υποστήριξε ότι τα κράτη μέλη του NATO “αποσαφήνισαν λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση του Συμφώνου στο Αιγαίο με στόχο να μειωθεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή”

•«Θα συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για να αποκόψουμε τις γραμμές παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος»

•«Τα πλοία θα διαβιβάζουν πληροφορίες στα λιμενικά σώματα και σε άλλες εθνικές αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας».

•Η δύναμη Standing Maritime Group 2 θα εκτελεί καθήκοντα αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στην περιοχή και θα βρίσκεται σταθερά σε επαφή με τη FRONTEX.

•«Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω. Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας, ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και τη FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο ΓΓ του NATO.

•Ο Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι εάν πλοία της συμμαχίας διασώζουν ανθρώπους από πλοία που κινδυνεύουν στη θάλασσα και έχουν αποπλεύσει από την Τουρκία, θα τους μεταφέρουν στο έδαφος της Τουρκίας.

•Το NATO θα εντείνει την επιτήρηση των συνόρων Τουρκίας-Συρίας για να βοηθήσει την Άγκυρα στη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης