Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
15/11/2016 | 14:43 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Μόνο με λιτότητα δεν γίνεται τίποτα” είπε ο Ομπάμα! Τι είπε για το Κυπριακό

Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός έθεσαν στις συναντήσεις τους με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα τα ίδια ζητήματα: το χρέος που πνίγει τους πολίτες της χώρας,το Κυπριακό και τις τουρκικές διεκδικήσεις,το προσφυγικό.

Ο Μπάρακ Ομπάμα πολύ καλά προετοιμασμένος και επικοινωνιακός όπως πάντα μας ευχαρίστησε για τα όσα έχουμε κάνει για το προσφυγικό και τις στρατιωτικές διευκολύνσεις που παρέχουμε στις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας,μας έδωσε συγχαρητήρια για τις θυσίες που έχουμε κάνει για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση αν και είπε ότι υπάρχει ακομη δρομος να διανύσουμε.

“Μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα” ,είπε ο Ομπάμα και αυτό περίμεναν να ακούσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ομπάμα,μετά από την Αθήνα πηγαίνει Βερολίνο.

Για τα εθνικά θέματα ο Μπάρακ Ομπάμα ο αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και με τη συνεργασία μας θα βρούμε μια βιώσιμη και δίκαιη λύση.Η Ελλάδα είναι μια σημαντική σύμμαχος”,είπε ο Μπάρακ Ομπάμα πριν κλείσουν οι πόρτες κι αρχίσει η κανονική συζήτηση.

Τι ειπώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο

Θερμά ευχαρίστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την συμπαράσταση του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε αυτή την περίοδο που αντιμετωπίζουμε μια βαθιά κρίση για τον λαό μας. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι και ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Τραμπ, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.

Ο Πρόέδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε στην αντιφώνησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θερμό καλωσόρισμα στην ΑΘήνα όλο τον ελληνικό λαό.

Μεταξύ άλλων ο  Αμερικανός Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων:

 Θεώρησα ότι στο τελευταίο ταξίδι μου ως Προέδρου έπρεπε να επισκεφθούμε την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία είπε.

 Καταλαβαίνουμε ότι στις δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, αλλά η κατάσταση καλυτερεύει, θα συνεργαστούμε αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί ακόμα.

Η ΕΕ είναι κάτι καλό όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, επισήμανε ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Συνεχάρη την κυβέρνηση για την συμπόνια και την ανθρωπιά με την οποία χειρίζεται τους πρόσφυγες που φθάνουν στην χώρα.

Το θέμα των προσφύγων δεν είναι ενός κράτους, αλλά όλων μας και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες, ώστε αυτό το πράγμα να συνεχιστεί με κάποια τάξη.

  Όσον αφορά την τρομοκρατία στην Μ. Ανατολή εκτιμούμε ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο και ευχαριστούμε την Ελλάδα για την προσφορά της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και προσθέσε:

 Καθώς γίνεται η μετάβαση από τους Δημοκρατικούς στους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ το θέμα του ΝΑΤΟ έχει πολύ μεγάλη σημασία και πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχεια.

Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, καθώς από την στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί, είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης