Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι ΠΝ
02/06/2016 | 06:50 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΜΤΝ:Να επέμβει ο Καμμένος για να λυθούν οι απορίες όσων πιστεύουν ότι αδικούνται

ΜΤΝ:Να επέμβει ο Καμμένος για να λυθούν οι απορίες όσων πιστεύουν ότι αδικούνται

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενοχλήθηκαν κάποιοι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ από το δημοσίευμά μας για το ΜΤΝ. Ενοχλήθηκαν από τον τίτλο που αναφερόταν σε “κανόνι στο ΜΤΝ”. Ερμήνευσαν με  τη δική τους ανάγνωση ότι το “κανόνι” το αποδίδουμε σε απόστρατους. Θεωρούμε ότι κάνουν λάθος, αλλά για να μην μακρυγορούμε ας αποδεχτούμε ότι ίσως ο τίτλος να μην ήταν ικανοποιητικός ή κατανοητός για κάποιους άλλους. Ωστόσο όποιος δεν διαβάζει μόνο τίτλους αλλά και τα κείμενα που ακολουθούν, νομίζουμε ότι βγάζει τα συμπεράσματά του. Ακόμη σ΄ ότι αφορά στο συγκεκριμένο κείμενο οποιοσδήποτε είχε την δυνατότητα, να διαβάσει ΑΥΤΟΥΣΙΑ την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δεν κάναμε κανένα σχόλιο και δεν χαρακτηρίσαμε το θέμα. Το αποφεύγουμε γενικώς, ειδικά όταν έχουμε στη διάθεσή μας επίσημα έγγραφα που δεν χρειάζονται σχολιασμό.

Συνεπώς δεκτή η όποια διαφωνία ή κριτική αλλά δεν νομίζουμε ότι προσβάλαμε κανέναν! Το θέμα είναι δεδομένο και ξεκάθαρο. Το ΜΤΝ έχει κάνει καταλογισμό κάποιων ποσών σε απόστρατους με πάρα πολύ καλό διακανονισμό. Κάποιοι απόστρατοι συμφωνούν να τακτοποιήσουν το θέμα, κάποιοι άλλοι όχι. Αρκετοί απόστρατοι έσπευσαν ήδη να τακτοποιήσουν το θέμα  στο ΜΤΝ. Μπορεί να υπάρχουν περίπου 300 απόστρατοι που δεν δέχονται το λάθος, είτε αυτό ανήκει στο ΜΤΝ, είτε στο ΓΕΝ, είτε σε οποιονδήποτε άλλο, αλλά κανείς από τους διαμαρτυρόμενους δεν μας λέει ότι υπάρχουν ακόμη 300, ίσως και παραπάνω οι οποίοι έσπευσαν να ρυθμίσουν το ζήτημα! Χωρίς καμία γκρίνια και δυσπιστία και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Γιατί πήγαν αυτοί οι άνθρωποι αδιαμαρτύρητα;

Την κριτική την δεχόμαστε αλλά όχι και απειλές. Όποιος νομίζει ότι πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, δημοκρατία έχουμε έχει δικαίωμα να το πράξει. Αυτό αφορά και εμάς βεβαίως…Γιατί έχει παρατραβήξει το αστείο μ΄ όποιον διαφωνεί να απειλεί με τη δικαιοσύνη…Στους τρεις μήνες λειτουργίας μας έχουμε δεχτεί εξώδικα και απειλές για δημοσιεύματα που ΠΑΝΤΑ συνοδεύονται από ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα! Αντί για απαντήσεις κάποιοι επιλέγουν να παίζουν  τις…καθυστερήσεις! 

Κατά τ΄άλλα νομίζουμε ότι είναι ώρα για να λυθούν οι απορίες σ΄όσους έχουν, να επέμβει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και να ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το θέμα. Η οποία είναι πανεύκολο να του δοθεί.

Το θέμα είναι δεδομένο και ξεκάθαρο.

Το ΔΣ του ΜΤΝ προς τιμήν του, έχει ξεκινήσει να  κάνει καταλογισμό ποσών μερισμάτων σε αποκατασταθέντες απόστρατους, με πάρα πολύ καλό διακανονισμό!!

Τα οποία ποσά αυτά, έπρεπε να βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια στο ταμείο του ΜΤΝ.

Υπάρχουν αρκετοί απόστρατοι αποκατασταθέντες, που έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους στην ώρα τους κι όπως έπρεπε.

Υπάρχουν κι άλλοι που δεν το έκαναν.

Αν τώρα κάποιος ή κάποιοι φταίνε γι’ αυτή τη χρόνεια καθυστέρηση επιστροφής των  Μερισμάτων στο Ταμείο κι αν υφίσταται ζημία η όχι το ΜΤΝ, όταν πλέον των 5.000.000€ δεν είναι στο ταμείο του, δεν είμαστε εμείς που θα το πούμε.

Υπάρχουν αρμόδια όργανα του ΥΠΕΘΑ και της Πολιτείας, που αν θέλουν μπορούν να το βρουν και να καταλογήσουν και τις ανάλογες ευθύνες όπου υπάρχουν.

Ένα από τα κείμενα που έφθασε στο e- mail μας είναι κι αυτό που ακολουθεί. Προέρχεται από την πλευρά όσων δεν συμφωνούν με όσα υποστηρίζουμε. Στην κρίση των αναγωνστών μ΄ ένα μόνο σχόλιο. Πολύ ευχαρίστως να γίνει μια συζήτηση για όσους όλα αυτά τα χρόνια αποκαταστάθηκαν με οποιαδήποτε διαδικασία,δικαστική ή άλλη. Είναι πράγματι καιρός, τώρα μέσα στη θύελλα της κρίσης να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το ποιοι, πόσοι και με ποιες αιτιολογίες αποκαταστάθηκαν. Οι περισσότεροι θα πούμε εμείς ορθώς αποκαταστάθηκαν. Αλλά όποιος είναι σίγουρος πως όλες οι αποκαταστάσεις ήταν ορθές ας μας ενημερώσει. Με επιχειρήματα…

Κύριε  Καρβουνόπουλε,

 Mε έκπληξη  διάβασα το άρθρο << “Κανόνι” 5 εκ. στο ΜΤΝ από τις “αποκαταστάσεις ναυάρχων”! Έγγραφο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους >>  με ημερομηνία 31-05 2016 ,στο http://www.militaire  ,το οποίο εκτιμώ ότι  προσβάλει αβασάνιστα  Ανώτατους Αξιωματικούς και εμένα προσωπικά και  παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα.

Οι διοικητικές αποκαταστάσεις  είναι μια νόμιμη διαδικασία  που προβλέπεται , για να δικαιωθούν Αξιωματικοί που παρανόμως αποστρατεύτηκαν, μεταξύ των οποίων και εγώ ,που δικαιώθηκα και με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου .Οποιαδήποτε  αναφορά  όπως << οι αποκαταστάσεις έχουν γίνει καθεστώς >> είναι απαράδεκτη και προσβλητική γιατί  αναφέρεσθε σε διαδικασία << και νόμιμη και ηθική >>.

Έχοντας πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ των ενόπλων δυνάμεων γνωρίζεται πολύ καλύτερα ότι << καθεστώς >> αποτελούν οι κρίσεις και οι αποστρατείες ,που δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και γιαυτό τα δικαστήρια στην συνέχεια κρίνουν << ως παράνομες >> πολλές από αυτές ,με αποτέλεσμα τις αποκαταστάσεις.

Η διαδικασία του οικονομικού σκέλους της διοικητικής αποκατάστασης ,προβλέπει  ,ότι  << η Διοίκηση οφείλει να προβαίνει αυτεπάγγελτα στην ανάληψη ενεργειών υπολογισμού της διαφοράς αποδοχών ενέργειας-συνταξίμων αποδοχών των διοικητικά αποκατασταθέντων   εν αποστρατεία στρατιωτικών ,άνευ προηγούμενης υποβολής σχετικής  προς τούτο αίτησης ,από μέρους των διοικήσεων >> ( σχετική και η  426/2012 γνωμοδότηση  τou  ΝΣΚ/Α2 Τμήμα Διακοπών).

Mε  μέριμνα  του εκκαθαριστή ΓΕΝ ,επιστρέφονται  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις συντάξεις που έλαβε ο αποκατασταθείς και στο ΜΤΝ τα μερίσματα και κρατήσεις ,για το διάστημα αυτό ,παρά του ότι το ΜΤΝ διατηρεί τα μερίσματα  στο ύψος προ της αποκατάστασης !!! 

Άρα κανένα  <<  κανόνι >> από τους αποκατασταθέντες δεν υπάρχει  ,γιατί απλά δεν  εμπλέκονται  στην διαχείριση  των  δικαιούμενων  αποδοχών  που αντιστοιχούν  στο διάστημα της  αποκατάστασης τους ,αντίθετα οι αποκαταστάσεις  φέρνουν έσοδα στο  ΜΤΝ.

Ο συντάκτης  εκτιμώ ότι , αποδίδει στους αποκατασταθέντες , υπάρχουσα αδικαιολόγητη   μακροχρόνια οικονομική εκκρεμότητα .

Δηλαδή το << κανόνι >>  εσφαλμένα αναφέρεται στους απόστρατους αποκατασταθέντες και  όχι στον  εκκαθαριστή ΓΕΝ . Το ΓΕΝ  δεν ολοκληρώνει  το οικονομικό σκέλος της εκκαθάρισης  σημαντικού αριθμού αποκατασταθέντων (μεταξύ των οποίων και εγώ ) και δεν αποδίδει τα αναλογούντα μερίσματα προς το ΜΤΝ  .

Η εκκρεμότητα αυτή και  ξεπερνά την δεκαετία.

Το ΜΤΝ ,  αδρανώντας να απαιτήσει από το ΓΕΝ τα έσοδα αυτά  όλο αυτό το διάστημα και προφανώς θέλοντας να καλύψει  την  δική του  ευθύνη  για την μη είσπραξη εσόδων που του ανήκουν , έκρινε  στο 2015 ,ότι αφού το ΓΕΝ ,παρανόμως  δεν τα αποδίδει ,  να  μην δρομολογήσει  διαδικασία  διεκδίκησης   κατά του ΓΕΝ  ,αλλά να τα διεκδικήσει , από τους αποκατασταθέντες !!! και ήδη άρχισε παρακράτηση στο μέρισμα!!!!.

 Στην απόφαση αυτή συμφώνησαν και οι  εν ενεργεία Ανώτατοι Αξιωματικοί του ΠΝ ,που υπηρετούν στο Ταμείο ή είναι μέλη του ΔΣ./ΜΤΝ ,ενήμεροι για το θέμα .

Αναμφισβήτητη επιβεβαίωση των ανωτέρω  , είναι ότι το ΓΕΝ  διενεργεί τώρα ετεροχρονισμένα , τις εκκαθαρίσεις του οικονομικού σκέλους  και αποδίδει μερίσματα ,που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης  και την απόδοση  των μερισμάτων στο ΜΤΝ ,σε πολλές περιπτώσεις θα καλυφτεί το σύνολο αυτών. 

Αυτό ονομάζεται << χρηστή διοίκηση >>!!!! Και για την οποία ΔΕΝ γίνετε σχόλιο από τον συντάκτη  ΑΛΛΑ  μόνο αιχμές ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Θα πρέπει λοιπόν ,αντί να αποδίδετε αιχμές στους αποκατασταθέντες ,που παρανόμως αποστρατεύτηκαν ,να αντιληφθείτε και να ενημερώσετε το κοινό που σας εμπιστεύεστε την ενημέρωση του ,ότι τα χρήματα που αναφέρετε , όχι μόνο δεν τα οφείλουν αυτοί ,αλλά αντίθετα έχουν ζημιωθεί από αυτό και συγχρόνως ενεπλάκησαν  ξαφνικά  σε νέες ψυχοφθόρες περιπέτειες  και νέα οικονομική ταλαιπωρία και πολλοί ήδη έχουν ζητήσει την προστασία της δικαιοσύνης .

Σας καλώ να  αποκαταστήσετε άμεσα , τα αναφερόμενα  <<για κανόνι >>  και αποκαταστάσεις ναυάρχων , γιατί  δυσφημούν ,παραπληροφορούν και  είναι αναληθή.

Είναι αστείο  << τα θύματα να γίνονται θύτες !!! >>  και να  μας διασύρεται  ,γιατί κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους ως όφειλαν .

Είναι άδικο ,αβίαστα να  δυσφημείται μια κατηγορία Αξιωματικών ,που αδικήθηκε και αποστρατεύτηκε  παρανόμως  και παρά την θέληση της, ζημιώθηκε οικονομικά εξ αυτού ,δυσφημίστηκε  γιατί έγιναν συνταξιούχοι σε μικρή σχετικά ηλικία  και ενώ δικαιώθηκε από την δικαιοσύνη και την πολιτεία  , τώρα ένα άρθρο από ανημέρωτο   συντάκτη   ξανά την  δυσφημεί.

Επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε εννόμου μέσου ,προς αποκατάσταση της βαρύτατης  δυσφήμισης  που γίνεται σε βάρος μου .

                                                                                                                                               

       

 Αθήνα 01-06-16,

                                                                                                                                                                         

Αθήνα  Αντιναύαρχος ( Ο) ΠΝ  ε.α.  Αναστάσιος Μεθόδιος  ,

, τηλ. 6936276170, e mail : t.methodios @ gmail.com.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης