Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
16/04/2016 | 06:04 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν πρέπει να γίνουν ένα κράτος”! Ο στρατηγός Μπασμπούγ δεν κρύβεται

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Λαλίστατος το τελευταίο διάστημα ο 26ος Γενικός Επιτελάρχης της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ. Μετέχει σε όλες τις  εκδηλώσεις που καλείται  και εκφράζει τις απόψεις του. Ο Στρατηγός ε.α. μίλησε στο Πανεπιστήμιο Ατατούρκ σε εκδήλωση που οργάνωσε  ο Σύνδεσμος Ατατουρκικής Σκέψης, με θέμα  “Εθνική πολιτική, Μέση Ανατολή και Τουρκία”.

Ο Στρατηγός αναφερόμενος στην τρομοκρατία επεσήμανε ότι χρειάζεται ομαδική αντίδραση για την πάταξη της. Εάν, είπε, συγκεντρωθούν 3 εκατ. άνθρωποι στο Ντιγιαρμπακίρ και 10εκ στην Πόλη και  αποδοκιμάσουν το ΡΚΚ, τότε θα μειωθεί η δραστηριότητά του.

Κάλεσε τους συμπολίτες του να κάνουν αυτοκριτική σαν κοινωνία για τα πεπραγμένα τους. Πιστεύει ότι το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας  δεν συμπεριφέρεται σωστά .

Αποκάλυψε επίσης ποιο είναι το όραμα του: “Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι η ένωση της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν σε ένα ενιαίο κράτος. Άλλωστε όλοι λένε ότι πρόκειται για ένα έθνος και δυο κράτη.  Μπορούμε να συνομιλήσουμε μεταξύ μας χωρίς διερμηνέα. Αλλά είναι αδύνατο. Δεν θα μας το επιτρέψουν. Μακάρι να ήταν κατάλληλες οι συνθήκες”.

Αναφερόμενος στο χθες και τους Νεότουρκους τόνισε: “Τα μέλη του Κόμματος Ένωσης και Πρόοδος ήταν πατριώτες.  Έζησαν , όμως, την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.   Η διάλυση της οφείλεται στην ηθική κατάπτωση. Εάν σε μια χώρα επικρατεί ηθική κατάπτωση, η χώρα αυτή καταστρέφεται. Όταν μιλάμε για ηθική δεν εννοούμε την σεξουαλική πλευρά. Γιατί ηθική δεν υπάρχει μόνο στη σεξουαλική ζωή. Ηθική υπάρχει στο εμπόριο, στην πολιτική, στη δικαιοσύνη, στα πάντα”.

Τελικά το όραμα της αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι κοινό τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους στρατιωτικούς. Ισλαμιστές και Κεμαλιστές ονειρεύονται το ένδοξο παρελθόν τους.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης