Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Μεταθέσεις προσωπικού: Ποιος “παίζει” με τα “βύσματα”;

Μεταθέσεις προσωπικού: Ποιος

Το βύσμα είναι ανίκητο στις ΕΔ και με τη “δεξιά” και την “αριστερά”. Αν και όπως προκύπτει η πρώτη παραμένει πάντα ισχυρή στα “κοινωνικά αιτήματα” ακόμη και επί -στα λόγια- Αριστεράς.

Οι “καλωδιώσεις” των “βυσμάτων” στο ΥΠΕΘΑ παρά το γεγονός ότι έχουμε περάσει ήδη στη “δεύτερη φορά Αριστερά” με στήριξη ΑΝΕΛ, εξακολουθεί να παραμένει ίδια. Με τα πιο ισχυρά “καλώδια” όπως αποδεικνύεται καθημερινά, να ξεκινούν από τη “Συγγρού”…

Θα μεταφέρουμε ότι κυκλοφορεί όλο και πιο έντονα στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων. 

Μπορεί να μην υπάρχουν επίσημα…”παραστατικά” και “γραπτές αποδείξεις”, αλλά η αίσθηση που έχει κυριαρχήσει ειδικά μετά από τις κρίσεις στις ΕΔ μέχρι σήμερα, με τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις ανωτάτων κι ανωτέρων στο εξωτερικό και σε θέσεις ευθύνης, είναι ότι τα “κουμάντα” γίνονται ακόμη από  γαλάζια “κέντρα ελέγχου”.

Για να προλάβουμε τις λογικές ερωτήσεις :

•Ο ΣΥΡΙΖΑ  απλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με την Εθνική Άμυνα, τον έλεγχο της οποίας παραχώρησε σχεδόν ολοκληρωτικά στον Πάνο Καμμένο και στους ΑΝΕΛ. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πολύ  “δικό” του κόσμο να “τακτοποιήσει”. Ακόμη τουλάχιστον…

• Ο Καμμένος στις κρίσεις ασχολήθηκε με συγκεκριμένες περιπτώσεις αξιωματικών μη θέλοντας να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και ανακατατάξεις,για να μην ανοίξει νέα μέτωπα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στάση έχει τηρήσει και στις μεταθέσεις-τοποθετήσεις.

Μεταθέσεις-τοποθετήσεις όμως, που κάθε μέρα που περνάει υπάρχουν όλο και περισσότερα παράπονα! 

Θέσεις που προκηρύσσονται για αξιωματικούς συγκεκριμένων προσόντων να καταλαμβάνονται από …αξιωματικούς που τα προσόντα τους δεν έχουν καμιά σχέση με την προκήρυξη! 

Αξιωματικοί που έχουν τα μόρια για να μετατεθούν σε θέσεις που επιθυμούν και δικαιούνται με βάση τα προσόντα τους και την εντοπιότητα τους, να μένουν πίσω από συναδέλφους τους που δεν έχουν ούτε καν τα ίδια προσόντα, αλλά φαίνεται ότι έχουν επαφές και τις κατάλληλες “φιλικές” σχέσεις!

Θέσεις που δεν προκηρύσσονται καν, να εμφανίζονται να τις καταλαμβάνουν αξιωματικοί σε συγκεκριμένες θέσεις κλειδιά.

Αξιωματικοί που βρίσκονται σε θέσεις μεταθέσεων να μετακινούνται στο εξωτερικό, πριν κλείσουν καλά καλά 12 μήνες.

Αξιωματικοί που βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέφουν μετά από την τριετία κι αντί όπως γινόταν πάντα, να πάνε σε κάποια θέση να εγκλιματιστούν σιγά σιγά, καταλαμβάνουν θέση ευθύνης και προσόντων, όπως πχ για το ΠΝ να πηγαίνουν κατευθείαν κυβερνήτες σε Πολεμικό Πλοίο, κλπ κλπ.

• Όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλές άλλες περιπτώσεις και για τα τρία Όπλα, αναφέρονται από το militaire, κυρίως να παρατηρηθούν από τις ηγεσίες και τους κλάδους προσωπικού, οι εκάστοτε στρεβλώσεις της εν ισχύ Υπουργικής Απόφασης των μεταθέσεων/μοριοδοτήσεων, ώστε να διορθωθούν και όχι οι ηγεσίες να ψάχνουν φαντάσματα και θύματα να φορτώσουν τις στρεβλώσεις αυτές, καθώς να καλύψουν και την υιοθέτηση απαράδεκτων “κοινωνικών αιτημάτων” από μέρους τους.

• Οι βάσιμες πλέον υποψίες που υπάρχουν είναι ότι,  ένα σύστημα το οποίο θεωρητικά τουλάχιστον αποτελεί μέρος του μηχανισμού του Καμμένου και των ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι διακατέχεται από το σύνδρομο “το αίμα νερό δεν γίνεται”…

• Τα “χατήρια” που έχουν γίνει σε επίπεδο κρίσεων, αλλά και στις μεταθέσεις -τοποθετήσεις στελεχών και των τριών Όπλων, πέραν των στρεβλώσεων της Υ.Α. που είναι θεμιτό, προκάλεσαν σε πολλές περιπτώσεις την έκπληξη συνεργατών του Καμμένου, οι οποίοι αναρωτιόντουσαν ποιος είχε τα …”αιτήματα”.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η …άκρη του καλωδίου οδηγούσε σε βύσμα με “χρώμα γαλάζιο”.

Σε κάποιες απ΄ αυτές  μάλιστα κατέληγε σε ομάδα αποστράτων, ο επικεφαλής των οποίων έχει …τις χειρότερες σχέσεις με τον Καμμένο! Φαίνεται όμως ότι  με τις πολιτικές εξελίξεις όπως εξελίσσονται καθημερινά, συγκεκριμένες ηγεσίες προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες για την υποτιθέμενη “επόμενη μέρα”.

Με απλά λόγια το …σούσουρο που γίνεται στο ΥΠΕΘΑ είναι μεγάλο και αναμένονται εξελίξεις.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης