Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
01/03/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Μείωση χρέους έναντι αγοράς όπλων”; Ένας Αντιναύαρχος γράφει για τους εξοπλισμούς

Του Αντιναυάρχου (εα) Νίκου Κρυονερίτη

[email protected]

Έχουν περάσει δυό χρόνια από τότε που εξέφρασα ανοιχτά τις επιφυλάξεις μου για τη συνεργασία με τον κ. Καμένο, στον πρόεδρο του ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά τον οποίο συνεχίζω να εκτιμώ.  Άλλωστε αυτή η  αταίριαστη πολιτική κολεγιά,  ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που με έκαναν να συνειδητοποιήσω έγκαιρα το ότι οι περισσότεροι από τους κυβερνώντες είναι  αιθεροβάμονες ή πολιτικοί απατεώνες.  Στη συνέχεια οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις αυταπάτες και η συνεχιζόμενη εξαπάτηση του λαού, ήρθαν να  επιβεβαιώσουν και τα δύο. 

Τώρα τελευταία άρχισε ένα παραμυθάκι μιας απαρέσκειας από μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Καμένο.  Οι δηλώσεις Φίλη και όχι μόνο, έρχονται τη στιγμή που ο ΥΕΘΑ  αρχίζει να ψελλίζει κάτι για εξοπλιστικά προγράμματα. 

Όσοι αναρωτιέστε (δικαίως) πού θα βρεθούν τα χρήματα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην  μείωση του χρέους με την παρέμβαση του ΔΝΤ. Απλά τώρα ξεκινούν οι μάχες από τις μεγάλες εταιρείες για να πάρουν ένα κομμάτι  από τη μείωση.  Πόσα άλλωστε είναι τα 4 – 5 δις, μπροστά σε μια μείωση των επιτοκίων που μπορεί να ελαφρύνει το Ελληνικό χρέος ή σε μια επιμήκυνση επιπλέον 20 ετών;

Μήπως πιστεύει κάποιος ότι και η Ευρώπη θα μείνει χωρίς το δικό της αντίκρισμα στην μεγάλη … χάρη που θα κάνει στους Έλληνες;;  Οι ΗΠΑ μπορεί να πάρουν το πρόγραμμα των αεροσκαφών, όμως η Γερμανία; Η Γαλλία; Δωρεάν συμφωνία δεν υπάρχει.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2010, στην μεγάλη οικονομική περιδίνηση, πληρώσαμε στις γερμανικές εταιρείες ένα επιπλέον πρόγραμμα υποβρυχίων … ας μην ξαναπούμε τα ονόματα.

Το παιχνιδάκι του γείτονα σουλτάνου έχει συγκεκριμένους λόγους να γίνεται.  Όπως έχει και συγκεκριμένη ημερομηνία.  Όμως το αντίστοιχο φαινομενικά αφελές παιχνιδάκι του αρχιστράτηγου Καμένου τι σκοπούς έχει;  Είναι τυχαίο το ότι δεν τον μαζεύουν και τον αφήνουν (κ. Κοτζιά) να διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική της χώρας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι απάτες χώρεσαν στην πολιτική άμυνας, όμως  υπενθυμίζω πως οι αυταπάτες  και οι πολιτικές απάτες δεν χωρούν ούτε στην άμυνα ούτε στην εξωτερική πολιτική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης