Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
27/10/2015 | 19:08 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΜΑΞΙΜΟΥ: “Όλα πάνε καλά εκτός από μερικές εκκρεμότητες”! Διαβάστε ποιες είναι!

ΜΑΞΙΜΟΥ:

Τα κυβερνητικά ενημερωτικά δελτία έχουν πάντα ενδιαφέρον για το πως η εκάστοτε κυβέρνηση αντιλαμβάνεαται την πραγματικότητα. Είτε είναι “δεξιά” ,είτε “αριστερά”.

Το ενημερωτικό για την συνεδρίαση που έκανε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π),για παράδειγμα βρίσκει ότι όλα πάνε καλά ,εκτός  από κάποιες…εκκρεμότητες! Ποιες είναι αυτές;Οι πληστηριασμοί πρώτης κατοικίας ,η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων!
Κατά τ΄  άλλα όλα πάνε πρίμα.

 

Ιδού το ενημερωτικό δελτίο:

Σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.
Διαπιστώθηκε ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των Υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.
Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης