Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
26/03/2016 | 07:48 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία πανηγυρίζει για τα 40 χρόνια φυλακής στον Κάρατζιτς!

Η Τουρκία πανηγυρίζει για τα 40 χρόνια φυλακής στον Κάρατζιτς!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ευαρέσκειά του για την καταδίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς σε φυλάκιση 40 χρόνων. Προφανώς δεν είναι τυχαίο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) καταδίκασε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς σε ποινή φυλάκισης 40 ετών για το έγκλημα της γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεις των νόμων ή θεσμών του πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) , μεταξύ 1992-1995.

H ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση Κάρατζιτς, αποτελεί μια ακόμη έκφραση συλλυπητήριων της διεθνούς κοινότητας προς τις οικογένειες των χιλιάδων αθώων θυμάτων της γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και διάφορα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας.

Η απόφαση Κάρατζιτς ως αποτέλεσμα σχολαστικό έργου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, είναι σημαντική, δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι τα δικαστήρια που έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα για παρόμοιες περιπτώσεις δεν επιτρέπουν την ατιμωρησία για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ελπίζουμε ότι η απόφαση θα χρησιμεύσει για την κοινωνική ειρήνη και τη συμφιλίωση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή διάπραξης παρόμοιων εγκλημάτων στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης