Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία ΤΟΥΡΚΙΑ
20/06/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Η Τουρκία θα φτιάξει αεροπλανοφόρο” ανακοίνωσε ο Ερντογάν κι εμείς ακούμε Πάγκαλο!ΦΩΤΟ

Όσο εμείς ακούμε τις “σοφιστείες”  του Θεόδωρου Πάγκαλου,στην Τουρκία ρίχνουν νέα πολεμικά πλοία στη θάλασσα.Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Κατά τη γνώμη μας η κυβέρνηση Σημίτη,εξέχων μέλος της οποίας ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατέστρεψε ολοκληρωτικά και πολύ φοβόμαστε ανεπανόρθωτα το οπλοστάσιο της χώρας. Την ώρα που η Τουρκία,δούλεψε με σχέδιο και όραμα στους εξοπλισμούς της,εδώ στην Ελλάδα ο κ.Σημίτης ακολουθούσε στο δόγμα του “εγώ απλά προεδρεύω” στο θέμα των εξοπλισμών…Αυτό προκύπτει απ΄όσα έχει πει.Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο πληθωρικός κ.Πάγκαλος.Το αποτέλεσμα γνωστό. Η Ελλάδα σπατάλησε τεράστια ποσά και δεν έκλεισε καμία από τις “μαύρες επιχειρησιακές” της τρύπες.

Στη Τουρκία ο εξοπλιστικός οργασμός συνεχίζεται και ο Ερντογάν ανακοίνωσε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία θα φθάσει μέχρι και στη ναυπήγηση αεροπλανοφόρου! Η ανακοίνωση έγινε στην τελετή καθέλκυσης της τρίτης από τις τέσσερις συνολικά κορβέτες που ναυπηγούνται στην Τουρκία!

tourkiko_aeroplanoforo

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στις 18 Ιουνίου,στην έδρα της Διοίκησης Ναυπηγείων στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα εκδήλωση του τουρκικού ναυτικού για την καθέλκυση της νέας κορβέτας BURGAZADA (F-513).

Στην τελετή συμμετείχαν ο τούρκος Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός με τις συζύγους τους, ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων,ο τούρκος ΥΠΑΜ, οι υπουργοί Τελωνείων και Εμπορίου, Μεταφορών και Ναυτιλιακών Υποθέσεων, Επικοινωνιών, ο Α/ΓΕΝ και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

tourkiki_korveta_erdogan

Η κορβέτα  BURGAZADA περιλαμβάνεται στο project ΜΙLGEM (σημαίνει εθνικό πλοίο MILLI GEMI), το οποίο προβλέπει την κατασκευή 4 πλοίων (το 4ο πλοίο με το όνομα KINALIADA F-514 έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται ). Τα υπόψη πλοία έχουν μήκος 99,5 μ, πλάτος 14,4 μέτρα πλάτος, βάρος 2400 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβους και διαθέτει δύο κινητήρες ντίζελ.Η αυτονομία το πλοίο ανέρχεται σε 10 ημέρες (3.500 ν.μ., 6.485 χλμ). Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο για προσνήωση-απονήωση Ε/Π S-70 SEAHAWK. Eπιπλέον διαθέτει εξοπλισμό για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακού πολέμου καθώς επίσης και συστήματα προστασίας από εναέριες προσβολές.

tourkiki_korveta2

Μεταξύ άλλων (επιτυχίες στον αγώνα κατά της “τρομοκρατίας” και την εξουδετέρωση πάνω από 7.600 “τρομοκρατών” εντός και εκτός χώρας), ο Ερντογάν τονίζοντας  τη σημασία της ανάπτυξης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να μην φθάσουμε στη ναυπηγηση αεροπλανοφόρων. Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κράτος είναι αποφασισμένα. Το 2002 η εξωτερική εξάρτηση της Τουρκίας ήταν περίπου 80% αλλά σήμερα έχει μειωθεί στο 40%. (…) Θα κατασκευάσουμε και δικό μας αεροπλανοφόρο. Μετά το  πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Anadolu (με ικανότητα μεταφοράς Ε/Π και αφων F-35,)  οι ΤΕΔ θα αποκτήσουν και δικό τους αεροπλανοφόρο, ενδεχομένως περισσότερο του ενός (εκτοπίσματος 60-70.000 τόνων, το οποίο θα κινείται στην Μεσόγειο «δημιουργώντας ένα δόγμα θαλάσσιας κυριαρχίας», ανάλογο με του αμερικανικού το οποίο έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων)(…). Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να αδρανήσει, να σταματήσει, να κάνει παύση, ειδικά σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας και στρατιωτικά. (…) Πρώτα από όλα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο η στρατηγική γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας Δεν γίνεται να υστερούμε στα θέματα αμυντικής βιομηχανίας λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής μας θέσης».

tourkiki_korveta3

Κατά την ίδια τελετή, ο τούρκος πρωθυπουργός B.Yildirim δήλωσε: «Ισχυρή χώρα γίνεται μόνο η χώρα που διαθέτει ισχυρό στρατό. Η χώρα μας, λόγω της θέσης της, δεν έχει άλλη επιλογή από το να είναι ισχυρή. Άλλωστε γύρω μας επικρατεί πύρινος κλοιός και πολλοί καταπιεσμένοι λαοί περιμένουν την υποστήριξή μας και ελπίζουν. Τα τελευταία 14 χρόνια η Τουρκία έχει επενδύσει $ 30 δις στην αμυντική βιομηχανία Γι’ αυτό ακριβώς, δεν αρκεί να βελτιώσουμε μόνο την αμυντική μας ικανότητα στην  Τουρκία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιώσουμε παράλληλα και την αποτρεπτική μας ικανότητα, βασιζόμενοι στους εγχώριους και εθνικούς πόρους. Όλα αυτά, τα τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής project,, όπως τα ΜΕΑ, το εγχώριο πολεμικό αεροπλάνο, Ε/Π, τυφέκιο κλπ, συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή και αποσκοπούν στη βελτίωση της άμυνας και αποτροπής της Τουρκίας, προκαλώντας εμπιστοσύνη σε φίλιους, και φόβο στους εχθρούς..».

 Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης