Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
07/02/2016 | 19:54 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία εκβιάζει την ΕΕ για τα 3 δις των προσφύγων και ζητά και το…Νόμπελ!!!

Η Τουρκία εκβιάζει την ΕΕ  για τα 3 δις των προσφύγων και ζητά και το...Νόμπελ!!!

Ως κοινοί εκβιαστές εμφανίζονται υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης ζητώντας επιτακτικά τα 3 δις που τους έταξαν οι Ευρωπαίοι για το θέμα των προσφύγων. Η Τουρκία έχει προχωρήσει σ΄ ένα μπαράζ προκλήσεων σ΄ όλα τα επίπεδα.

H ΗURRİYET DAİLY NEWS αναφέρει ότι ο Υπουργός ΕΕ και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Βολκάν Μποζκίρ προειδοποίησε την ΕΕ ότι η καθυστέρηση του ποσού των  3 δις Eυρώ που έχει συμφωνηθεί να καταβάλει η ΕΕ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες, μπορεί να έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση στην εφαρμογή πιο αποτελεσματικών μέτρων για τη διευθέτηση προβλημάτων σχετικά με τους πρόσφυγες στην Τουρκία. «Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση να καταβληθούν τα 3 δις. Θα πρέπει ωστόσο να υπάρξει συναίνεση σχετικά με τον κατάλογο των απαιτήσεων που κατήρτισε και παρουσίασε η Τουρκία στην ΕΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτά τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν όπου απαιτείται».

Τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας;

Η MİLLİYET αναφέρει ότι ο Bozkir δήλωσε ότι το Μάρτιο 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τριμερής διάσκεψη Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων, για τη διεξαγωγή της οποίας σχολίασε: «Δεν βρισκόμαστε σε διάθεση αλληλοκατηγοριών μεταξύ μας».

Και μέσα σ΄ όλα κάποιοι στην Τουρκία θέλουν και το Νόμπελ Ειρήνης!

Η HABERTURK αναφέρει ότι η οργάνωση «Πρωτοβουλία Αλληλοβοήθειας του Τσεσμέ», η οποία ισχυρίζεται ότι έχει παράσχει βοήθεια σε 40 χιλιάδες πρόσφυγες, προβάλλει ένσταση στην εκστρατεία που ξεκίνησαν ακαδημαϊκοί γνωστών Πανεπιστημίων παγκοσμίως, με την οποία προτείνουν να δοθεί το Νόμπελ ειρήνης στο λαό των ελληνικών νησιών. Η Πρωτοβουλία ισχυρίζεται ότι : «Δικαίωμα στο Νόμπελ έχουμε εμείς, όχι τα ελληνικά νησιά».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης