Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Εφιάλτης Ερντογάν: Έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ ο Ζαράμπ;

Εφιάλτης Ερντογάν: Έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ ο Ζαράμπ;

Ο μεγάλος φόβος του Ερντογάν είναι ο Ρ.Ζαράμπ που έχει συλληφθεί στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Ο Ζαράμπ, ένας έμπορος χρυσού από την Τουρκία, μπορεί να είναι έτοιμος να παραδεχθεί την ενοχή του, αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι New York Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ζαράμπ ζητούσε  την απόρριψη των  κατηγοριών εναντίον του.

Στην ομάδα των δικηγόρων συμμετέχει και ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι .

Σύμφωνα με τους  NYT, ο  Ζαράμπ προσέλαβε τον Τζουλιάνι σε μια προσπάθεια να πείσει τον Trump και τον πρόεδρο της Τουρκίας,Ταγίπ Ερντογάν, να βρουν “διπλωματική λύση” στο θέμα του.

Το ρεπορτάζ των  NYT ανέφερε ότι υπήρξαν ενδείξεις αδράνειας από τους δικηγόρους του Ζαράμπ, καθώς άφησαν να περάσει μια προθεσμία χωρίς να καταθέσουν έγγραφα  που θα του επέτρεπαν να αμφισβητήσει το παραδεκτό βασικών κυβερνητικών αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του.

Οι δικηγόροι επίσης δεν υπέβαλαν προτάσεις ή ερωτήσεις που θα ζητηθούν από τους μελλοντικούς ενόρκους όταν θα επιλεγούν για τη δίκη, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου.

“Εάν ο κ. Ζαράμπ διαπραγματεύεται , μια ερώτηση  που προκύπτει είναι αν θα συνεργαστεί με την έρευνα που κάνουν οι αρχές των ΗΠΑ. Η ποινική δίωξη έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας” ,συνεχίζει το ρεπορτάζ των  NYT.

 

Ο Ζαράμπ ήταν ο βασικός ύποπτος σε μια μεγάλη έρευνα διαφθοράς στην Τουρκία, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Υπήρχαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στελέχη του Ερντογάν διευκόλυναν μέσω τραπεζών συναλλαγές με το Ιράν. Ο Ζαράμπ απέφυγε τον έλεγχο με παρέμβαση του καθεστώτος Ερντογάν.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης