Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
27/09/2016 | 21:06 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ευρωπαϊκή άμυνα; “Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”

Ευρωπαϊκή άμυνα;

“Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”! Η υπόθεση του Ευρωστρατού,όπως γράψαμε  έχει καταντήσει ανέκδοτο και στην Μπρατοσλάβα όπου συναντήθηκαν οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ αυτό έγινε σαφές.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι,έχοντας στπ πλάϊ της τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα “ευρωπαϊκού στρατού” αλλά για μια …εργαλειοθήκη την οποία η ΕΕ έχει στη διάθεσή της «για να έχουμε μία αποτελεσματικότερη ευρωπαϊκή άμυνα, συμπληρωματική με το ΝΑΤΟ».Για να βάλουμε …υπότιτλους, το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί αμυντική αυτονόμηση της Ευρώπης,ακόμη κι αν ήταν εφικτή.Γιατί με τους ηγέτες που αυτή τη στιγμή διαθέτει δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να προχωρήσει ένα τόσο σύνθετο θέμα.Όλη η κουβέντα έχουμε την αίσθηση γίνεται για να ενισχυθούν κι άλλο οι γερμανικές και γαλλικές αμυντικές βιομηχανίες .

Η Βρετανία μίλησε και είπε…

Ακόμη και έξω απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει αντίθετο προς «κάθε ιδέα ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης» διότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να παραμείνει «ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Ευρώπης», δήλωσε  ο βρετανός υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όμως παραμένουμε προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Ευρώπης και δεσμευμένοι υπέρ της ανάπτυξης περισσοτέρων στρατιωτών στην Εσθονία , στην Πολωνία», δήλωσε ο Φάλον κατά την άφιξή του στην Μπρατισλάβα για τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των 28 που είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας.

«Συμφωνούμε ως προς το γεγονός ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να απαντήσει στις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι στην ιδέα ενός ευρωπαϊκού στρατού ή της δημιουργίας ενός στρατηγείου για έναν ευρωπαϊκό στρατό, το οποίο τελικά θα υπονόμευε τις αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ», είπε. «Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνάς μας και της άμυνας της Ευρώπης», τόνισε.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε επαφές σχεδόν μ΄ όλους τους υπουργούς Άμυνας και νομίζουμε ότι θα έχει βγάλει συμπέρασμα,ότι το θέμα έκλεισε.

Ο μόνος τυχερός της ιστορίας θα ΄ναι ο Μ.Κωσταράκος που αναμένεται να περάσει μια ήρεμη θητεία ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.Η οποία Ευρωστρατό δεν θα φτιάξει…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης