Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
06/10/2016 | 09:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου σχεδιάζει υδροκίνητο ταξίδι στο φεγγάρι

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου σχεδιάζει υδροκίνητο ταξίδι στο φεγγάρι

Φοιτητές Αμερικανικού Πανεπιστημίου είναι έτοιμοι να τοποθετήσουν έναν υδροκίνητο δορυφόρο σε σεληνιακή τροχιά σε κάτι παραπάνω  από ένα χρόνο.

Είναι το “πνευματικό τέκνο” του Πανεπιστημίου Cornell Mason Peck. O Mason Peck είναι επικεφαλής τεχνολόγος της NASA και πάντα ήθελε να βρει έναν νέο τρόπο – όχι παραδοσιακά με πυραύλους – για να ωθήσει ένα διαστημικό σκάφος από το ηλιακό σύστημα.

“Ένα μεγάλο μέρος της μάζας που στέλνουμε σε τροχιά αυτές τις μέρες είναι με τη μορφή των πυραύλων”, είπε. “Αλλά εάν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό που είναι ήδη εκεί; Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, θα μπορούσαμε να ανεφοδιάσουμε με καύσιμα το διαστημικό σκάφος, ενώ είναι ήδη στο διάστημα …

” Τι είναι αυτό που “ήδη υπάρχει” στο διάστημα; Νερό. Παγωμένοι κομήτες γεμάτοι από αυτό(το νερό), και η NASA είναι επί του παρόντος στη διαδικασία να ψάχνει για αυτό σε μια σειρά από βραχώδεις αστεροειδείς κοντά στη Γη.

Πώς λειτουργεί: Αφού έχει γυρίσει μια βόλτα στην τροχιά της Γης στο Launch System Space, δύο συνδεδεμένοι δορυφόροι του σκάφους θα διαχωριστούν. Η ενέργεια από τον ήλιο θα χωρίσει το νερό στη βάση των δορυφόρων σχήματος L σε υδρογόνο και αέριο οξυγόνο. Η ανάφλεξη του αερίου παρέχει ώθηση, και το νερό είναι το μόνο παραπροϊόν. S

Το προγραμματισμένο διαστημικό σκάφος μεταξύ γης και σελήνης, Explorer συνδυάζει νέες τεχνολογίες με παλιές τεχνικές για να περιηγηθείτε μέσα στο χώρο.

Κάμερες πάνω στο δορυφόρο θα λαμβάνουν συνεχώς εικόνες του ήλιου, της Γης και του φεγγαριού, συγκρίνοντας τις θέσεις τους και το μέγεθός τους.

Με βάση το πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, τα τμήματα μεταξύ της γης και σελήνης με το Explorer θα κάνουν τις κινήσεις τους για να καταλάβαινουμε τη θέση τους.

Η ομάδα του Cornell βρίσκεται στα τελικά στάδια της πρόκλησης CubeQuest της NASA. Τρεις νικητές θα κάνουν μια βόλτα στην τροχιά της Γης στο Launch System Space στις αρχές του 2018.

ΠΗΓΗ: share.america.gov

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης