Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
09/02/2016 | 22:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Επίδειξη ισχύος της Τουρκίας στην ΕΕ: “Μας έχετε ανάγκη στο προσφυγικό”!

Επίδειξη ισχύος της Τουρκίας στην ΕΕ:

Η Τουρκία “βγάζει γλώσσα” προς την ΕΕ και στις Βρυξέλλες θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι έχουν μπλέξει.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ, Σελίμ Γιενέλ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη EurActiv είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Τουρκία για ανοιχτά σύνορα, όταν κλείνει τα δικά της.

Όταν ρωτήθηκε για τις χιλιάδες προσφύγων που συνωστίζονται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία ,ο Γιενέλ είπε ότι η χώρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε διατηρήσει ανοιχτά τα σύνορά της.Τώρα όμως πρέπει

να εφαρμόσει  πολιτική θεωρήσεων για τους Σύρους προς αποφυγή εισόδου εξτρεμιστών ισλαμιστών στο έδαφός της. «Δεν νομίζω ότι η ΕΕ είναι σε θέση να μας υποδεικνύει να ανοίξουμε των σύνορά μας, όταν κλείνει τα δικά της. Θεωρώ ότι είναι αρκετά ειρωνικό. Εμείς έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και δεν τελειώνει εδώ η επίδειξη ισχύος της Τουρκίας έναντι της ΕΕ. Ο Γιενέλ είπε  πως η Τουρκία έχει αντιληφθεί πως η ΕΕ χρειάζεται τη «βοήθειά» της, γιατί είναι σε μια «δύσκολη κατάσταση» και «βρίσκεται σε πανικό». «Βοηθήσαμε τους Σύρους και τώρα θα βοηθήσουμε και την ΕΕ», προσθέτει.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία της ΕΕ είναι οι αριθμοί. Τα κράτη μέλη θέλουν οι αριθμοί να μειωθούν. Η ΕΕ θέλει να δείξει στην κοινή γνώμη ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα μειώσει τον αριθμό των προσφύγων. Η συμφωνία λειτουργεί και έχουμε υιοθετήσει μια σειρά μέτρων. Αλλά αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο», αναφέρει ο Σ. Γιενέλ και συμπληρώνει πως η χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΕ υπέρ των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία ύψους 3 δισ. ευρώ, αν και δεν έχει ακόμα καταβληθεί, θα βοηθήσει.

Αναφορά στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στους  ελέγχους στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, υποστηρίζει πως έχει βελτιωθεί η συνεργασία με την Ελλάδα και την ελληνική ακτοφυλακή, καθώς η Τουρκία έχει αγοράσει «περισσότερα σκάφη με σκοπό την καλύτερη προστασία των συνόρων».

Στη συνέχεια εκστόμισε την ανοησία ότι  «ο κύριος σκοπός κάθε ακτοφυλακής δεν είναι να αποτρέψει τους ανθρώπους που εισέρχονται, είναι να τους προστατεύσει. Θα πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα θαλάσσια σύνορα με σκάφη. Θα πρέπει επίσης να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από το να επιβιβάζονται σε μικρά βαρκάκια» υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως προς το σκοπό αυτό, συλλαμβάνονται όλο και περισσότεροι διακινητές, αλλά βρίσκουν πάντα νέους τρόπους και μεθόδους για να συνεχίσουν τη διακίνηση ανθρώπων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης