Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Γράψτε λάθος” λέει το Πεντάγωνο για τον θάνατο Γερμανού ράπερ τζιχαντιστή

Ένας Γερμανός ράπερ που είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος δεν σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, παραδέχτηκε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο Ντένις Κούσπερτ, που έγινε γνωστός στο Βερολίνο με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Ντέζο Ντογκ”, είναι ένας από τους διασημότερους Δυτικοευρωπαίους που στρατολογήθηκαν από τους τζιχαντιστές. Είχε εμφανιστεί σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης και, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, σε ένα από αυτά κρατούσε ένα κομμένο κεφάλι.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι ο ράπερ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στις 16 Οκτωβρίου κοντά στη Ράκα, το προπύργιο του ΙΚ στη Συρία.

“Την εποχή εκείνη εκτιμούσαμε ότι η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία. Φαίνεται τώρα ότι κάναμε λάθος και ότι ο Ντένις Κούσπερτ επέζησε”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ σε ανακοίνωσή του, χωρίς να διευκρινίσει τι ήταν αυτό που οδήγησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αλλάξουν άποψη για την τύχη του Γερμανού.

Ο Κούσπερτ εμφανιζόταν σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την αεροπορική επίθεση της 16ης Οκτωβρίου, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στον βομβαρδισμό.

Ο ράπερ, που έχει ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του ΙΚ Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολόγους των τζιχαντιστών στη Γερμανία. Έχει καλέσει επίσης τους μουσουλμάνους που ζουν σε δυτικές χώρες να εξαπολύσουν επιθέσεις σε αυτές, εξ ονόματος του ΙΚ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης