Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
12/03/2016 | 18:39 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Γερμανικά παραμύθια με Αυστριακούς “αφηγητές” για το προσφυγικό – Το “παιχνίδι” του Βερολίνου

Γερμανικά παραμύθια με Αυστριακούς

Καλό το παραμύθι -της Γερμανίας- αλλά δεν έχει δράκο. Η κυρία Μέρκελ έχει προσπαθήσει πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες να μας πείσει ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας σ΄ ότι έχει να κάνει με το προσφυγικό. Στα λόγια…Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στην πράξη και η καχυποψία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι αδικαιολόγητη. Έξι χρόνια δοκιμάζουμε τις συνταγές της και …δεν τρώγονται με τίποτα. Όλο και περισσότεροι προσχωρούμε στην άποψη που θέλει το Βερολίνο να παίζει θέατρο και στο προσφυγικό! Μια χαρά έχει βολευτεί και με τη στάση της Αυστρίας και με τα όσα αποφάσισαν οι “χώρες των δυτικών Βαλκανίων”.

Εκτός από μεγάλα και δακρύβρεχτα λόγια η Γερμανία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει. Και όλοι γνωρίζουμε πια ότι αν θέλει να επιβάλλει τα θέλω του το Βερολίνο μπορεί. Πόσο μάλλον στους δορυφόρους του!

Γι΄ αυτό και όσα λέγονται από τους βορειοευρωπαίους δεν πείθουν. Για παράδειγμα αυτά που είπε σε συνέντευξή της η η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ,που “έπαιξε” μια χαρά το ρόλο της. Είπε ότι η Γερμανία ήθελε να πει αλλά δεν μπορούσε.

Σε συνέντευξή της η Γιοχάνα Μιλκ Λάιτνερ επαναλαμβάνει αυτά που  το ισχυρό γερμανικό οικονομικό κατεστημένο έχει εδώ και καιρό απαιτήσει: πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι 800.000. Τόσο είναι το -φθηνό- εργατικό δυναμικό που θέλουν.

Ο Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων, Ulrich Grillo, είχε ζητήσει την  ταχεία ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler πρόσφερε στην αρχή της κρίσης  στέγαση των προσφύγων στο κρατίδιο της έδρας της. Τότε που οι τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης έδειχναν πλάνα με Γερμανούς να χειροκροτούν την άφιξη μεταναστών και προσφύγων.

Στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, είπε ότι οι πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, μπορούν να χτίσουν το επόμενο «γερμανικό οικονομικό θαύμα».

«Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να είναι μια βάση για το επόμενο γερμανικό οικονομικό θαύμα – όπως ακριβώς και τα εκατομμύρια των ξένων εργαζομένων στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.» δήλωσε κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλου Mercedes, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριό του.

Στην ίδια εκδήλωση, ο επικεφαλής της Volkswagen, Martin Winterkorn, δήλωσε έτοιμος να προσλάβει πρόσφυγες.

Αυτά για να μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι η Γερμανία…μας στηρίζει!

Militaire.gr

                                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης