Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Για πρώτη φορά τα “παραδοσιακά” κόμματα εκτός Β΄γύρου!

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Για πρώτη φορά τα

Κάποιοι λένε ότι σ΄ όλες τις χώρες της κρίσης όλο το “παλαιό” πολιτικό και κομματικό κατεστημένο κατέρρευσε “χρεωμένο” τις αιτίες της κρίσης. Η Ελλάδα αποτελεί ίσως τη μοναδική εξαίρεση και σ΄ αυτό! Στην Γαλλία για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο τα λεγόμενα παραδοσιακά κόμματα δεν θα ΄χουν υποψήφιο στο Β΄γύρο των Προεδρικών εκλογών. Εκεί θα μονομαχήσουν Μακρόν και Λεπέν!

Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο θα πρέπει να ανακουφίστηκαν αφού το σενάριο να ήταν αντίπαλοι στο Β΄γύρο Λεπέν και Μελανσόν θα ήταν…εφιαλτικό. Ο Μακρόν είναι ένα πρόσωπο που δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Από την άλλη κάποιοι θα πουν ότι αυτό το αποτέλεσμα που οδηγεί πιθανότατα στην εκλογή του Μακρόν θα διατηρήσει την ΕΕ στην ίδια πορεία αυτοκαταστροφής,αφού το “καμπανάκι” κινδύνου που θα χτυπούσε με το “αντιευρωπαϊκό δίδυμο” Λεπέν-Μελανσόν θα ήταν πολύ δυνατό.
Ο Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και δήλωσε ότι η Μαρίν Λεπέν θα οδηγήσει την χώρα στην αποτυχία

Από το εκλογικό του κέντρο στο Παρίσι, ο Μπενουά Αμόν , αναγνώρισε την ήττα του και κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν Μακρόν «παρότι δεν ανήκει στην αριστερά και δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει αύριο» Πρόσθεσε ότι με όλες τις δυνάμεις θα πρέπει να νικηθεί το Εθνικό Μέτωπο. «Η σημερινή ήττα είναι ένα βαθύ τραύμα» αναγνώρισε. «Μετράω την ιστορική τιμωρία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Δεν είναι μόνο μια βαθιά πολιτική ήττα, αλλά και μια ηθική ήττα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την αριστερά. (…) Είμαι περήφανος για την καμπάνια που έκανα δίνοντας τη θέση που αξίζει στην νεολαία της χώρας. Η αριστερά δεν είναι νεκρή, ξέρω ότι δεν περιμένετε την αναδιοργάνωση του κόμματος με την επανασύνθεση του παλαιού πολιτικού κόσμου μιας 5ης Δημοκρατίας εξουθενωμένης. Περιμένετε μια αναγέννηση που σήμερα είναι οδυνηρή αύριο θα είναι γόνιμη.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση. Για «νίκη για πατριώτες» έκανε λόγο η ανηψιά της Μαρίν Λεπέν Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης