Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή
20/11/2015 | 09:56 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΒΟΜΒΑ Άσαντ: “Η Τουρκία έχει παίξει τον πιο επικίνδυνο ρόλο στη σφαγή”!

ΒΟΜΒΑ Άσαντ:

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου μια ημέρα μετά την Παρασκευή των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι ο σύριος πρόεδρος αφού συναντήθηκε με κοινοβουλευτικούς και διανοουμένους από τη Γαλλία στη Δαμασκό παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο  διευθυντή του γαλλικού περιοδικού Valeurs actuelles τον Yves De Kerdrel, την πρώτη συνέντευξη του σε γαλλικό μέσο μετά το χτύπημα.Εκθέτει τη γαλλική εξωτερική πολιτική που είναι ευθυγραμμισμένη με αυτήν των ΗΠΑ και που την οδήγησε σε αδιέξοδο συμπεριλαμβανομένης της μάχης της κατά του Ισλαμικού Κράτους. Τα όσα λέει για την Τουρκία όμως πραγματικά είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα:

Τον πιο επικίνδυνο ρόλο μέσα στην κατάσταση διαδραμάτισε η Τουρκία  γιατί αυτή πρόσφερε όλα τα μέσα όλων των ειδών υποστήριξης σε αυτούς τους τρομοκράτες. Κάποιες χώρες υποστηρίζουν την Jabhat al Nusra που έχει διασύνδεση με την  Al Qaeda.Άλλοι υποστηρίζουν την  Daech.Η Τουρκία υποστηρίζει και τις 2 οργανώσεις αλλά την ίδια στιγμή και άλλες.  Τους διοχετεύει ανθρώπινο δυναμικό σταρτολογώντας μαχητές,υποστήριξη λογισμική,οικονομική,εξοπλισμό και επιτήρηση.Οι χειρισμοί από τον τουρκικό στρατό στα σύνορα κατά την διάρκεια των μαχών στη Συρία είχαν επίσης τον ίδιο σκοπό. Αυτοίτους διοχέτευσαν επίσης χρήματα που συγκεντρώθηκαν από παντού στον κόσμοδια μέσω της Τουρκίας.Η  Daech ομοίως πουλάει πετρέλαιο στην Τουρκία.Είναι επομένως προφανές ότι η Τουρκία παίζει το χειρότερο ρόλο στην κρίση.Κάτι που συσχετίζεται απόλυτα με τον Erdogan προσωπικά όσο και με τον ίδιο τον Davutoglu, αφού και στις ενέργειες των 2 αντανακλάται η αληθινή ιδεολογία τους αυτή των Αδερφών Μουσουλμάνων.

Ο Ερντογάν δεν ανήκει απαραίτητα στην οργάνωση αλλά η γυναίκα του είναι 100%. Αυτός ενδιαφέρεται πολύ για το πολιτικό ισλάμ ένα οπορτουνιστικό ισλάμ που δεν έχει τίποτα κοινό με το αληθινό ισλάμ. Έτσι εμείς βλέπουμε τα πράγματα γιατί δεν πρέπει να πολιτικοποιείται η θρησκεία.Αυτό σχετίζεται άμεσα με την επιθυμία του να δει τους Αδερφούς Μουσουλμάνους να κυβερνούν ολόκληρο τον αραβικό κόσμο με τρόπο που κατάφερε να τους ελέγξει σαν να είναι ο Μεγάλος τους Σουλτάνο ή ο ιμάμη τους.Αυτός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία.

Στην πραγματικότητα η πολιτική της Γαλλίας δεν είναι ανεξάρτητη από αυτή των ΗΠΑ.Αν πρέπει κάτι να κάνει η Γαλλία είναι ν΄ανακαινίσει τη ρεαλιστική πολιτική της Γαλλίας μια πολιτική ανεξάρτητη και φίλη στη Μ Ανατολή και τη Συρία.Η Γαλλία θα όφειλε να πάρει αποστάσεις από την πολιτική των 2 μέτρων και 2 σταθμών της των ΗΠΑ.Έτσι ανα αυτοί θα ήθελαν να υποστηρίξουν το συρικαό λαό ως προς την δημοκρατία θα ήταν καλύτερα αρχικά να βοηθήσουν το σαουδαραβικό λαό υπέρ της δημοκρατίας.Αν η γαλλική κυβέρνηση στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας δεν είναι σοβαρή δεν θα χάσουμε το χρόνο μας να συνεργαστούμε με μια χώρα,μια κυβέρνηση ή ένα θεσμό που υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Πρέπει αρχικά ν΄αλλάξει πολιτική κι αυτή να είναι θεμελιωμένη σε εάν και μόνο κριτήριο κι όχι περισσότερα να γίνει μέρος μιας  συμμαχίας χωρών που μάχονται μοναδικά κατά της τρομοκρατίας και όχι χωρών που υποστηρίζουν τηνν  τρομοκρατία και την ίδια στιγμή την πολεμάνε. Θα επιθυμούσαμε να εγκαταστήσουμε μια τέτοια συμμαχία όχι μόνο με τη Γαλλία αλλά με οποιοδήποτε κράτος αλλά μια τέτοια συνεργασία οφείλει να γίνεισε κατάλληλο περιβάλλον,να βασίζεται σε κάποια κριτήρια και να γίνει υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Όταν μιλάμε για τρομοκρατία δεν υπάρχει παρά μια μόνο αρένα που άλλοτε είναι η Συρία άλλοτε η Λιβύη ή Υεμένη αλλά επίσης και η Γαλλία.όλα δομούν μια μόνη αρένα.κάτι ανάλογο είπε κι η Ρωσία ανα δεν τους χτυπήσουμε στη Συρία θα χτυπήσουν παντού μέσα στη Ρωσία στη συνέχεια. Αυτό είναι ακριβές.Όταν μάχεστε την τρομοκρατία στη Συρία υπερασπίζεστε τη Ρωσία,την Ευρώπη κι όλες τις ηπείρους. Αυτή είναι η γνώμη μας για δεκαετίες από τότε που πολεμάμε τους τρομοκράτες Αδερφούς Μοσουλμάνους στις δεκαετίες του 70 και 90.Εμείς είχαμε αυτήν την εντύπωση και πάντοτε κηρύσαμε μια διεθνή συμμαχία κατά της τρομοκρατίας γιατί η τρομοκρατία δεν γνωρίζει πολιτικά και θρησκευτικά σύνορα.  Οι χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της λύσης για το συριακό.

Θέλουν να δώσουν την εντύπωση στα δυτικά ΜΜΕ ότι το πρόβλημα στην περιοχή είναι ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ διαφόρων μορφωμάτων,θρησκειών,εθνοτήτων που δεν θέλουν να συνυπάρξουν. Τότε αυτές οι ομάδες γιατί δεν διαιρούν την παρίδα τους ;Σε αυτήν την περίπτωση θα παρέμεναν ο καθένας στην περιοχή τους,Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι εντελώς άλλο γιατί μπορείτε να δείτε τώρα όλες αυτές τις διάφορες κοινότητες να ζουν μια κανονική ζωή από κοινού στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Αν αντίθετα η κατάσταση φτάσει στο σημείο να τεθούν απόλυτες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των διαφόρων εθνοθρησκευτικών ομάδων θα έχουμε μίνι κράτη που θα δεσμευθούν σε πολέμους μεταξύ τους που θα διαρκέσουν αιώνες μια κατάσταση που θα σημαίνει διαρκείς πολέμους.Κάτι τέτοιο σημαίνει περισσότερη αστάθεια και τρομοκρατία εξαγώγιμη προς τον κόσμο.Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα τέτοιο κοινωνικό περιβάλλον που θα ευνοήσει αυτή τη διαίρεση.Αν ερωτηθεί ο οποιοδήποτε σύριος είτε είναι υπέρ της κυβέρνησης είτε εναντίον της όλοι θα απαντήσουν ότι υποστηρίζουν την ενότητα της Συρίας.
Για εκλογές στη Συρία κι αν είναι έτοιμος να δεχθεί διεθνείς παρατηρητές.Ναι.Αλλά εμείς διευκρινίσαμε ότι μια επιτήρηση διεθνής δεν σημαίνει οργανώσεις του ΟΗΕ που έχεουν απωλέσει την αξιπιστία τους γιατί ελέγχονται από τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα.Επομένως όταν μιλάμε για διεθνή επιτήρησημσυμμετοχή ή συνεργασία αυτό σημαίνει κάποια κράτη που κατά την διάρκεια της κρίσης ήταν αμέτοχα δεν υποστήριξαν τηνν τρομοκρατία και δεν δοκίμασαν ναπολιτικοποιήσουν τις θέσεις απέναντι στα γεγονότα της Συρίας.Τέτοια κράτη μπορούν να συμμετέχουν σε μια ανάλογη επιτήρηση ή συντονισμό. Αλλά δεν έχουμε αντίρρηση επί της αρχής.

ΠΗΓΗ:
Valeurs Actuelles
dimpenews.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης