Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Στο ΓΕΝ “βαρκούλες αρμενίζουν”! Να φύγουν οι αξιωματικοί εξ υπαξιωματικών που…σώζουν και ζωές!

Στο ΓΕΝ

Στο ΓΕΝ λογικά μετά από τόσα κέντρα εγκατάστασης προσφύγων που τους έχουν ανατεθεί τα τελευταία 24ωρα, θα έπρεπε να μην απολύουν ούτε τους ναύτες που λέει ο λόγος. Κι όμως η ηγεσία του ΓΕΝ φαίνεται ότι σ΄ αυτή την ώρα της μεγάλης κρίσης έχει τελείως αντίθετες αγωνίες!

Η ηγεσία του ΓΕΝ είναι κάθετα αντίθετη στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου που βγάζει σε λίγη ώρα προς διαβούλευση το ΥΠΕΘΑ ,σύμφωνα με την οποία αξιωματικοί εξ υπαξιωματικών θα μπορούν να παραμένουν στις ΕΔ και μετά από τη συμπλήρωση των 35 ετών υπηρεσίας. Το Militaire.gr     είχε γράψει για τις “αντιρρήσεις Γενικού Επιτελείου”.

Η επιμονή του ΓΕΝ να βγει αυτή η πρόβλεψη από το νομοσχέδιο έχει  προβληματίσει την πολιτική ηγεσία. Ο Α/ΓΕΝ έκανε γνωστές τις αντιρρήσεις του στο ΥΠΕΘΑ , απ΄ όπου του απάντησαν  ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η ρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α/ΓΕΝ θα απευθυνθεί στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Θα ΄χει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Προκαλεί εύλογα ερωτήμα ποιοι και γιατί έχουν τέτοια εμμονή μ΄ ένα θέμα για το οποίο όχι μόνο θα έπρεπε να είναι σύμφωνοι ,αλλά θα έπρεπε εδώ και καιρό να το έχουν ζητήσει. Έχουν τόσο κόσμο στο ΓΕΝ και στο ΠΝ που δεν χρειάζονται τους αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών; Δεν τους είναι απαραίτητοι; Είναι “μη αξιοποιήσιμα στελέχη” όπως αναφέρονταν σε non paper του ΓΕΝ;

Το τελευταίο ερώτημα έχει να κάνει με συγγενικό πρόσωπο του Α/ΓΕΝ, το οποίο όπως λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr όχι μόνο προέρχεται από την κατηγορία των αξιωματικών εξ υπαξιωματικών αλλά θέλει ο άνθρωπος να παραμείνει στην υπηρεσία! Μήπως να εξηγήσει και στον Α/ΓΕΝ ότι ειδικά αυτή τη περίοδο δεν περισσεύει κανείς;

Δεν γνωρίζουμε αν όπως λένε κάποιοι υπάρχουν ακόμη “ελιτίστες” στο ΠΝ που βλέπουν ίσως αφ΄ υψηλού τους υπαξιωματικούς γενικώς. Κάποιος να τους ενημερώσει ότι πρόσφατα ένας υπαξιωματικός έσωσε πολλές ζωές σε άσκηση. Μεατξύ των οποίων και υψηλά ιστάμενων! Το γεγονός ότι ανώτεροι του υπαξιωματικού όχι μόνο δεν “τιμωρήθηκαν” αλλά μάλλον επιβραβεύτηκαν είναι από τα θέματα που πρέπει να προβληματίζουν την ηγεσία . Κι όχι αν θα κρατήσει τους αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης