Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ένα κείμενο για το “φευγιό” του Κοέν που αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του στρατηγού Φράγκου!

Ένα κείμενο για το

Η Ευτυχία Φράγκου, έχει την ευθύνη της πολύ καλής ιστοσελίδας www.wearewhatwedo.gr.com .Έγραψε ένα κείμενο για το “φευγιό” του Λέοναρτν Κοέν.Και μέσα απ΄ αυτό μας αποκαλύπτει ένα ακόμη ταλέντο του πατέρα της στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου:

Το πρωί με ξύπνησε ένα μήνυμα του πατέρα μου με ένα επισυναπτόμενο άρθρο. «Έφυγε ο Cohen».

Βλακείες.

Επίτρεψε μου να απευθύνομαι σε σένα με το «μικρό» σου όνομα. Δεν έφυγες Leonard.

Είναι μάλλον σουρεαλιστικό το πόσο πολύ μπορεί να σε επηρεάσει το φευγιό ενός καλλιτέχνη που ποτέ δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.

Συμπαντική μουσική…

Φαντάζομαι πως θα βαριέσαι με όλα αυτά τα μνημόσυνα, τα αφιερώματα και τους ύμνους που γράφονται αυτές τις ώρες. Μάταια.

Εγώ μπορώ να σου πω μόνο τη δική μας ιστορία που περιλαμβάνει εσένα και εμάς.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η μουσική έπαιζε πάντα.

Συνόδευε τις λύπες και τις χάρες μας.

Εμείς ακόμα και στις λύπες μουσική ακούγαμε.

Και ναι! Η μουσική επένδυση με την οποία επιλέγεις να ντύνεις τις στιγμές σου γίνεται κομμάτι του DNA σου.

Η μουσική έσκιζε τα ηχεία του Mirafiori, τα ηχεία του ηχοσυστήματος στο σπίτι, ήταν το πλαίσιο που συνόδευε την κάθε στιγμή μας.

Σε όλες τις δεκάδες μετακομίσεις μας, ο μπαμπάς μου που έφευγε πάντα πρώτος για τον καινούριο μας προορισμό, έπαιρνε μαζί του το ηχοσύστημα που είχαμε (και ακόμα έχουμε) και ήταν το πρώτο πράγμα που συνέδεε πριν ακόμα συνδέσει το ψυγείο..

Εκατοντάδες κασέτες, δίσκοι από βινύλιο και μετά cd’s.

Τα Σάββατα πάντα ξύπναγα από τη δυνατή μουσική που πάντα συνοδευόταν από μια οχλαγωγία, κόσμο στο σπίτι και από τον πατέρα μου να τραγουδάει με τη σπάνια υπέροχη φωνή του.

Και κοντά του πήρα τα πρώτα μου μουσικά ερεθίσματα. Έλληνες, ξένοι, ένα συνονθύλευμα διαφορετικών μουσικών που όμως είχαν ένα κοινό: Ήταν αυθεντικές.

Ένας από αυτούς τους μόνιμους σταθερούς μας μουσικούς συνοδοιπόρους ήταν και ο Leonard Cohen. Ο αγαπημένος του πατέρα μου. Που έγινε μέλος της οικογένειάς μας.

Μικρή σε έλεγα «Κοχέν» (ακόμα δεν ήξερα ότι αυτό το «χ» δεν προφέρεται αλλά για μένα θα είσαι πάντα ο λατρεμένος μου «Κοχέν»…)

Διαβάστε όλο το κείμενο στο www.wearewhatwedo.gr.com .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης