Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Έμπλεξαν” τα κοιτάσματά τους Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι σε κάποιες περιπτώσεις “μπερδεμένα”. Το Ισραήλ πιστεύει ότι το κοίτασμα Αφροδίτη της Κύπρου “αγγιζει” το Λεβιάθαν και η Κύπρος ότι τo κοιτασμα ZOR στην αιγυπτιακή ΑΟΖ  εκτείνεται και στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν δεν έχουμε μπροστά μας τα γεωλογικά δεδομένα”, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης,προσθέτοντας ότι «έχουμε κάποιες πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι τουλάχιστον η δομή εκτείνεται, παραμένει να δούμε αν εκτείνεται και το κοίτασμα, το φυσικό αέριο».

Σε σχέση με την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη», ο Υπουργός Ενέργειας είπε πως στόχος είναι να βρεθούν αγοραστές τόσο από την Κύπρο όσο και από την αγορά της Αιγύπτου, «και προς αυτό ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη μου στο Κάιρο όπου επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης και των εταιρειών για αγορά κυπριακού φυσικού αερίου».

«Πρέπει να πω ότι τα δυο είναι αλληλένδετα, δηλαδή για να γίνει ένα έργο ανάπτυξης του Αφροδίτη βιώσιμο, ένα έργο αρκετών δισεκατομμυρίων, θα πρέπει να εξευρεθούν αγοραστές για την μεγαλύτερη ποσότητα του φυσικού αερίου που υπάρχει στο Αφροδίτη και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η προσπάθεια μας», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης