Υποστηριξε το militaire

Έβδομη φονική επίθεση στην Πόλη! Η στιγμή της επίθεσης σε βίντεο

Militaire News

Έβδομη φονική επίθεση στην Τουρκία. Στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο και πάγωσε όλο το πλανήτη.

Ο αριθμός των νεκρών ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.Το λιγότερο 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουρκικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό στους 20.Εκατοντάδες οι τραυματίες.

Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Την ίδια ώρα ένας Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε απόψε για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Έκλεισε το αεροδρόμιο ανεστάλησαν οι πτήσεις.

Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση αυτοκτονίας απόψε όπου έχασαν την ζωή τους 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης