Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Άσαντ: “Θέλω να είμαι αυτός που θα σώσει τη Συρία”

Άσαντ:

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ  απόψε ότι είναι έτοιμος προκειμένου να κηρυχθεί η εκεχειρία στην χώρα του υπό την προϋπόθεση οι «τρομοκράτες» να μην εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την παύση των εχθροπραξιών και οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες να διακόψουν κάθε προσφορά βοήθειας προς εκείνους.

«Το έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο το θέμα αυτό σχετίζεται με σημαντικότερους παράγοντες… όπως το να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν (την εκεχειρία) προκειμένου να βελτιώσουν τις θέσεις τους» επισήμανε ο Άσαντ, όπως μετέδωσε ένας επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος της συριακής κυβέρνησης.

Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε ότι οποιαδήποτε εκεχειρία πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτραπεί σε «άλλες χώρες, ιδίως την Τουρκία, να στέλνουν περισσότερους τρομοκράτες και όπλα ή οποιουδήποτε είδους υλικοτεχνική βοήθεια».

O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι θα ήθελε σε 10 χρόνια να είναι «εκείνος που θα έχει σώσει την χώρα του» κι αναγνώρισε το ποσό σημαντική είναι η βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν προς τον συριακό στρατό, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε απόψε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

«Σε διάστημα 10 ετών, θέλω έχω καταφέρει να σώσω τη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι ακόμα πρόεδρος» επισήμανε ο Άσαντ που κυβερνά από το 2000.

«Η Συρία θα πηγαίνει καλύτερα και εγώ θα είμαι εκείνος που έσωσε την χώρα του» τόνισε.

Εάν σε 10 χρόνια «ο λαός της Συρίας επιθυμεί να βρίσκομαι εγώ στην εξουσία, θα βρίσκομαι εκεί και εάν δεν το επιθυμεί δεν θα βρίσκομαι» προσέθεσε ο Σύρος πρόεδρος.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ επιβεβαιώνει επιπλέον ότι «αναμφίβολα, η υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν είναι απαραίτητη» προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να καταγράψουν πρόοδο έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε ανάγκη από αυτήν τη βοήθεια για έναν απλό λόγο, (τουλάχιστον) 80 χώρες υποστηρίζουν τους τρομοκράτες με διαφορετικούς τρόπους» υπογράμμισε ο Άσαντ.

«Ορισμένοι απευθείας, με χρήματα, με υλικοτεχνική βοήθεια, με όπλα ή μαχητές. Άλλοι προσφέρουν μια πολιτική στήριξη σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης