Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
19/05/2017 | 15:45
Militaire News

Τι λύσσα είναι αυτή με την ΠΟΕΣ;

Τι λύσσα είναι αυτή με την ΠΟΕΣ;

Μόλις έγινε γνωστή η πρώτη θετική για τους στρατιωτικούς απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας άρχισε η γκρίνια για τις Ενώσεις Στρατιωτικών που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ. Σωστά; Ναι και μάλιστα κατηγορηματικά είναι η απάντηση…

Όσο ο καιρός περνούσε η γκρίνια ανεξηγητα μεγάλωνε. Πολύ γκρίνια…

Στη συνέχεια άρχισαν οι φήμες για ίδρυση “ένωσης ιπταμένων”!!! Οι ιπτάμενοι δεν γνώριζαν τίποτα και “πέταξαν” στο ταβάνι μόλις προέκυψαν οι πρώτες πληροφορίες. Τηλέφωνα σε διευθυντές καναλιών άρχισαν να χτυπούν για να “νουθετήσουν” συντάκτες εκ των προτέρων (!!!) για να μην “χτυπήσουν” τη νέα προσπάθεια! 

Ένας ανεξήγητος πόλεμος ξεκίνησε ειδικά μετά από τον Ιανουάριο του 2015. Όχι μόνο εναντίον της ΠΟΕΣ αλλά και όσων εξέφραζαν την απλή απορία που παραμένει μέχρι και σήμερα αναπάντητη: σε τι χρειαζόταν μία ακόμη “ένωση”, “ομοσπονδία” ή όπως αλλιώς κι αν ονομαζόταν, από τη στιγμή που οι στρατιωτικοί -κάποιοι απ΄ αυτούς- χωρίς να προκαλούν το παραμικρό πρόβλημα είχαν καταφέρει να ΄ναι “καβάλα στ΄ άλογο” με τις υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις; Ο πόλεμος δεν παρέμεινε στα τηλεφωνήματα στους προϊσταμένους των δημοσιογράφων.

Ακολούθησαν εξώδικα,μηνύσεις και πολλά αλλά που θα τα πούμε όταν πρέπει εκεί που πρέπει…

Η ΠΟΕΣ αντιμετώπισε το θέμα μάλλον με χαλαρότητα σαν να μην καταλάβαινε τι ακριβώς συνέβαινε. Ή δεν ήθελε να πιστέψει τι συνέβαινε…

Πριν δημοσιοποιηθεί το μισθολόγιο των στρατιωτικών επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί η άποψη ότι θα γίνει ότι έγινε το 2012! Το μισθολόγιο έχει πολλές αδυναμίες και δυστυχώς για το χαμηλόβαθμο προσωπικό δεν είναι αυτό που θα ΄πρεπε. Αλλά αυτό που έγινε το 2012 ,όχι δεν συνέβη τώρα. 

Μετά κι απ΄ αυτό έχουμε τώρα το απίστευτο των απίστευτων: η καθιέρωση των νυχτερινών ,αίτημα χρόνων από τους στρατιωτικούς επιχειρείται να παρουσιαστεί ως επιτυχία κάποιων που εμφανίστηκαν στο χώρο λίγο πριν το Πάσχα!

Έχουμε ξαναγράψει ότι οι στρατιωτικοί ευτυχώς δεν είναι ούτε πρόβατα, ούτε πιπιλάνε το δάχτυλο. Αρνούνται να το καταλάβουν πολλοί και πρώτα απ΄ όλα τα κόμματα. Δεν γνωρίζουμε τι εικόνα και άποψη έχουν για τους στρατιωτικούς αλλά να τους πληροφορήσουμε για μία ακόμη φορά ,ότι στην πλειοψηφία τους είναι στελέχη με μόρφωση,εξειδίκευση και δυστυχώς για τους κομματικούς κομισάριους έχουν άποψη! Την οποία δεν μπορεί να τους τη διαμορφώσει κανένα Militaire.gr για να μην αναφερθούμε σε κάποιον άλλον και …παρεξηγθούμε. Διαβάζουν ότι τους ενδιαφέρει και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ΄ ότι νομίζουμε.

Συνεπώς ας σταματήσουν επιτέλους οι γραφικές επιθέσεις…

Η τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΣ η οποία παραδόξως εξακολουθεί να ΄ναι ψύχραιμη:

Η συνεργασία της Ομοσπονδίας μας, ως ο θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί τους

Έλληνες στρατιωτικούς, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα, συνεχίζει και αποδίδει καρπούς.

Τις τελευταίες ημέρες με αλλεπάλληλες συσκέψεις, τα πρώτα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όταν για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθιερώνεται η αποζημίωση για την νυκτερινή απασχόληση, ενώ επεκτείνεται το νομοθετημένο πλέον επίδομα παραμεθορίου και στις περιοχές που από αβλεψία το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπόψη μισθολογίου δεν είχε συμπεριλάβει.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και άλλες πολύ σημαντικές και θετικές για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρωτοβουλίες, που θα τους ανακουφίσουν ιδιαίτερα, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Καλούμε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να ενταχθούν και να ενισχύσουν τις Ενώσεις που έχουν συσταθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα και αποτελούν μέλη της Ομο- σπονδίας μας, γιατί μόνο η συλλογικότητα φέρνει αποτελέσματα που προσδοκάμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης