Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι έγινε στο Σινά! Ασφαλείς όλοι οι μοναχοί της Αγίας Αικατερίνης

Τι έγινε στο Σινά! Ασφαλείς όλοι οι μοναχοί της Αγίας Αικατερίνης

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το ένοπλο επεισόδιο σε φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα Ιουστινιάνεια τείχη της πολυαιώνιας Μονής.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά η αιγυπτιακή τηλεόραση, σημειώθηκε ένοπλο επεισόδιο σε αστυνομικό φυλάκιο, στις 8 περίπου το βράδυ (9 ώρα Ελλάδος), με απολογισμό δύο αστυνομικούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των ανδρών του φυλακίου.
Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και τις αιγυπτικές αρχές και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, με αφορμή την είδηση που μεταδόθηκε και από την κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, για ένοπλο επεισόδιο σε φυλάκιο της αστυνομίας στην περιοχή του θεοβάδιστου μοναστηριού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς, όπως εξήγησε στον ΥΦΥΠΕΞ κ. Αμανατίδη ο αρχιεπίσκοπος Σινά, μπορεί το όλο θλιβερό περιστατικό να προήλθε από μία κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και πιθανόν τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.
Όλοι οι μοναχοί της μονής και όλοι οι προσκυνητές είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης