Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
20/04/2016 | 08:20 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Όσοι έμειναν στο στράτευμα ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ και χάνουν λεφτά!

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Όσοι έμειναν στο στράτευμα ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ και χάνουν λεφτά!

Μεγάλη αναταραχή στο στράτευμα  έφερε η δημοσίευση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό που εκπόνησε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο στις διατάξεις του, συμπεριλαμβάνει και το προσωπικό των ΕΔ.

Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπου τα Στελέχη των Ε.Δ. δοκιμάζονται σκληρά, καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους  ρόλο που είναι  πρώτα απ΄όλα η Άμυνα της χώρας, με πενιχρά μέσα, με την προκλητικότητα των Τούρκων στην κορύφωσή της, με κουτσουρεμένους μισθούς, με χίλια δύο κοινωνικά προβλήματα και έχοντας τώρα και το προσφυγικό  έρχεται η απαξίωση τους ακόμη μια φορά, δια χειρός ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με μια πρώτη ματιά και της πρόχειρης ανάλυσης που έχει ήδη  δημοσιεύσει το militaire, βλέπουμε ότι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο του φαληρισμένου ασφαλιστικού,  κυρίως οι ήδη υπηρετούντες, οι οποίοι παρέμειναν στο στράτευμα και δεν έφυγαν πρόωρα για να διαφυλάξουν εφάπαξ και σύνταξη.

Το αποτέλεσμα είναι, τις σοβαρότατες μειώσεις του συνταξιοδοτικού νόμου στις ήδη κατακρεουργημένες στρατιωτικές συντάξεις, να τις “εισπράξουν” αυτοί που έχουν  από 30 και πλέον χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, με ώριμα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Από τα δεκάδες μηνύματα που έλαβε το militaire βγαίνει το συμπέρασμα ότι ακόμη μια φορά η Πολιτεία με τις πράξεις της και τις αβλεψίες της,  καταφέρνει να αποπροσανατολίσει από τον σκοπό του, καθώς και να αποσυντονίσει έναν  καλοκουρδισμένο μηχανισμό, αυτόν των Ε.Δ. και των Σ.Α. που είναι ο μοναδικός που στέκεται όρθιος σ’ αυτό το μπάχαλο που ζούμε σήμερα.

Ο επικεφαλής των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ  στρατηγός Πρασσάκης , συγκάλεσε άμεσα επιτροπή εξειδικευμένων αξιωματικών κι από τα τρία Όπλα σε θέματα ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά, ώστε μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν ερμηνεύσει τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τα Στελέχη των ΕΔ και εν συνεχεία να ενημερώσουν την Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον η Στρατιωτική ηγεσία αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και Θα υπερασπιστεί το σωστό και το δίκαιο, διατηρώντας το αξιόμαχο του στρατεύματος την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης