Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Πως μπορούν να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο”! Πρόταση Κοτζιά

Το μοντέλο της αποχώρησης του Σοβιετικού στρατού από την Ανατολική Γερμανία θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Κύπρο για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Δεν είναι δυνατόν και οι 33.600 Τούρκοι στρατιώτες που σταθμεύουν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Κύπρου να αποχωρήσουν αμέσως, μέσα σε μία ημέρα και στο σύνολό τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σταδιακά. Μοντέλο γι’ αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει η απόσυρση του σοβιετικού στρατού από την Ανατολική Γερμανία, η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερα χρόνια”, είπε ο κ.Κοτζιάς προσθέτοντας:

“Μπορώ να φανταστώ την Άγκυρα να απαιτεί τελικά την παραμονή μίας επίλεκτης μονάδας Τούρκων στρατιωτών. Αυτό, φυσικά, δεν γίνεται. Για την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρξει μία ρήτρα λήξης ισχύος (sunset clause), η οποία θα καθορίζει σαφώς ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει σε συγκεκριμένη ημέρα να έχει εγκαταλείψει το βόρειο τμήμα του νησιού και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης