Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
12/01/2017 | 06:54 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογάν τίμησε την ημέρα των δημοσιογράφων και δεν είναι ανέκδοτο!

Ο Ερντογάν τίμησε την ημέρα των δημοσιογράφων και δεν είναι ανέκδοτο!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

 Με την ευκαιρία της ημέρας των εργαζόμενων δημοσιογράφων στις 10 Ιανουαρίου ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στο οποίο τόνισε  ότι ο Τύπος είναι μια σημαντική δύναμη ελεύθερης, ανεξάρτητης ενημέρωσης των ανεπτυγμένων χωρών.  Εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμηση του στους δημοσιογράφους που εργάζονται με κίνδυνο της ζωής τους στη Συρία και σε άλλες επικίνδυνες περιοχές.

Τι θράσος και τι υποκρισία! Σε μια χώρα που φιμώνεται ο Τύπος και φυλακίζονται οι δημοσιογράφοι ο Πρόεδρος τιμά την ημέρα της δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Τούρκων δημοσιογράφων το 2016 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια 839 δημοσιογράφοι, ακυρώθηκαν χωρίς κανέναν λόγο οι δημοσιογραφικές ταυτότητες 780, άλλοι 189 δέχθηκαν φραστικές και σωματικές επιθέσεις, οδηγήθηκαν  στις Φυλακές  144, απαγορεύτηκε η δημοσίευση ειδήσεων για 14 κοινωνικά γεγονότα, έκλεισαν 157 ΜΜΕ και οδηγήθηκαν στην ανεργία πάνω από δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι σε όλο τον κόσμο των 200 περίπου κρατών βρίσκονται στις φυλακές 348 δημοσιογράφοι , αντιλαμβάνεται τι σημαίνει 144 κρατούμενοι στην Τουρκία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης