Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
25/03/2017 | 14:01
Militaire News

Να είμαστε υπερήφανοι για την ΕΕ θέλει ο Γιούνκερ! Γιατί δεν μπορούμε Ζαν Κλοντ…

Να είμαστε υπερήφανοι για την ΕΕ θέλει ο Γιούνκερ! Γιατί δεν μπορούμε Ζαν Κλοντ...

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δεν μας εξήγησε επαρκώς το γιατί. Μιλώντας πριν την έναρξη της τελετής για την υπογραφή της Διακήρυξης της Ρώμης ο Γιούνκερ αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα επιτεύγματα της Ευρώπης, τα οποία όμως συχνά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι τα «ξεχνούν» αλλά στην Αφρική και την Ασία υπάρχει «αυξανόμενη αποδοχή»! Στην Ελλάδα και να θέλουμε δεν μπορούμε να ξεχάσουμε …τα μεγάλα επιτεύγματα της Ευρώπης. Τα ζούμε καθημερινά.

Τι άλλο είπε:

 •«Πετύχαμε διαρκή ειρήνη”… Να του θυμίσουμε ότι στην Ευρώπη χώρες διαλύθηκαν δια της βίας. Με αίμα πολύ. Γιουγκοσλαβία της έλεγαν και ο ρόλος της γερμανικής -από τότε- Ευρώπης,γνωστός.

•”Καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα το ενιαίο νόμισμα, κάτι που κανένας δεν θεωρούσε πιθανό και τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά».Η επιτυχία του ευρώ είναι …αισθητή νομίζουμε.Δεν χρειάζεται ανάλυση.

•«Μόνο αν μείνουμε ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να παραδώσουμε στις μέλλουσες γενιές μια Ευρώπη πιο ευημερούσα, πιο κοινωνική και πιο ασφαλή». Να τ΄ ακούει άραγε αυτά η κ.Μέρκελ και ο κ.Σόϊμπλε;

Συγγνώμη που χαλάμε τα γενέθλια ,αλλά και οι γραφειοκράτες της ΕΕ δεν μπορούν να μας χαλάνε τα νεύρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης