Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
19/05/2017 | 06:21 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Κρίσεις Αρχηγών με δημοσκοπήσεις; Οι “μένουμε” και οι “ερχόμαστε”

Κρίσεις Αρχηγών με δημοσκοπήσεις; Οι

Η καθιέρωση της θητείας Αρχηγών ήταν κάτι που για αρκετό καιρό πολλοί ζητούσαν σαν ένα μέτρο προστασίας της στρατιωτικής ηγεσίας από αυθαιρεσίες πολιτικών και κομματικών ηγεσιών αλλά και για να ΄χουν την άνεση χρόνου να σχεδιάσουν και κυρίως να υλοποιήσουν το έργο τους. Δυστυχώς φαίνεται ότι ακόμη κι έτσι οι παραπάνω παθογένειες δεν αντιμετωπίζονται. Ακόμη και με τη θητεία τα σενάρια για τον “επόμενο Αρχηγό” άρχισαν να διαδίδονται και μάλιστα όχι με βάση την πραγματικότητα, αλλά …τις δημοσκοπήσεις! Έχουμε λοιπόν τώρα και “δημοσκοπικούς Αρχηγούς”!

Τα σενάρια των εκλογών στην Ελλάδα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Όπως και με τις κρίσεις Αρχηγών, ξεκινούν να διακινούνται την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας.

Ήδη λοιπόν έχουν αρχίσει “κουβέντες” σε “προθαλάμους” και “διαδρόμους” για τις επόμενες “μετακινήσεις” Αρχηγών με βάση ποιοι κυβερνάνε ή ποιοι “έρχονται”. Τα σενάρια στηρίζονται κυρίως στους “έρχονται”.

Όλα αυτά θα ήταν πολύ ωραίες κουβεντούλες για να περνά η ώρα, όπως γινόταν τις “καλές εποχές”.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει.Δραματικά…

Αυτό που απαιτείται είναι δουλειά ουσίας με αποτελέσματα χειροπιαστά. Ουδείς ενδιαφέρεται από το προσωπικό των ΕΔ ποιος θα γίνει ή δεν θα γίνει Αρχηγός. Να λύνονται τα προβλήματά του θέλει. Αν όχι τα οικονομικά που καίνε αλλά δεν είναι στο χέρι της στρατιωτικής ηγεσίας να τα λύσει, τουλάχιστον όλα τ΄ άλλα που δεν χρειάζονται χρήματα. Έχουμε γράψει πολλές φορές γι΄ αυτά.

Τα προβλήματα απαιτούν δουλειά και συγκέντρωση. Σχεδιασμό και επιμονή στην επίτευξη των στόχων.Μεθοδικότητα και ουσία. Δεν αρκεί το “φαίνεσθαι” απαιτείται ουσία. Δεν λύνεται τίποτα μόνο με “επικοινωνία”. Όλα λύνονται με αποφάσεις που υλοποιούνται.

Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις δημοσκοπήσεις και τα “σενάρια” για το ποιος “μένει” ή ποιος “έρχεται”, γιατί εκτός των προβλημάτων του προσωπικού υπάρχουν και τα εθνικά θέματα που απαιτούν σοβαρότητα, λίγα λόγια, ελάχιστη “επικοινωνία” και πάρα πολύ δουλειά.

Το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και υποδαυλίζεται δυστυχώς από “κομματικούς κομισάριους” κάθε άλλο παρά βοηθά αυτή τη περίοδο. Επειδή όλοι πιθανόν να κριθούν από την εξέλιξη των γεγονότων που είναι απρόβλεπτα -και δεν αναφερόμαστε σε εκλογές φυσικά- καλό θα είναι να φροντίσουν να έχουν έργο να παρουσιάσουν κι όχι μόνο ομιλίες,φωτογραφίες και εξυπηρετήσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης