Υποστηριξε το militaire
ΘΡΑΚΗ
15/11/2017 | 06:05 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

ΘΡΑΚΗ: “Αντίδοτο” στην τουρκική τηλεοπτική προπαγάνδα με καθυστέρηση δεκαετιών!!!

ΘΡΑΚΗ:

Πολύ αργά “ξυπνήσαμε” για πολλά στη Θράκη! Η αδιαφορία της Ελλάδας για πολλά απλά ζητήματα έδωσαν πολύ χώρο στην Τουρκία να επιχειρήσει την διείσδυσή της στην περιοχή… Ένα απ΄ αυτά που μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι , ήταν η τηλεοπτική προπαγάνδα που κάθε βράδυ “κατανάλωναν” μεγάλες ομάδες πληθυσμού της Θράκης,αφού τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια δεν είχαν σήμα παντού! Είχαν όμως τα τουρκικά!!!

Το 1994,ο Γεράσιμος Αρσένης ,ΥΕΘΑ τότε, είχε επισκεφθεί όλα τα χωριά της περιοχής που κατοικούνται κυρίως από μουσουλμάνους. Τον συνοδεύαμε δημοσιογραφικά,μαζί με πολλούς συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Μια από τις πολλές εικόνες που μας εντυπωσίασαν, ήταν τα δορυφορικά πιάτα,ακόμη και σε …καλύβες! Μπορεί τα χωριά να είχαν μείνει χρόνια πίσω ακόμη και σε βασικές υποδομές, αλλά δορυφορικό πιάτο είχαν ΟΛΟΙ! Όταν ρωτήσαμε η απάντηση ήταν αναμενόμενη: το τουρκικό προξενείο τα μοίραζε τζάμπα!

Λογική η απορία,γιατί το ελληνικό κράτος δεν υποχρέωνε με κάθε τρόπο, όλα τα εγχώρια τηλεοπτικά να κανάλια να ΄χουν “σήμα καμπάνα” ειδικά στη Θράκη… Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Τώρα 23 ολόκληρα χρόνια μετά κάποιος φαίνεται ότι έβαλε το …ξυπνητήρι.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή ανακοίνωσε ότι:

 

-Η τηλεοπτική κάλυψη κάθε γωνιάς της Θράκης, που ξεκίνησε το 2017, συνεχίζεται με στόχο να φτάσει στις απομακρυσμένες περιοχές, αυτό που απολαμβάνουν ήδη οι πολίτες της υπόλοιπης χώρας.

-Η επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών αφορά -για τη Θράκη- τους μόνιμους κατοίκους 164 «λευκών» περιοχών στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης Σουφλίου, Μύκης, Ξάνθης & Αρριανών.

-Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, 5.191 συνολικά νοικοκυριά των νομών Έβρου (1.753 νοικοκυριά), Ξάνθης (2.809 νοικοκυριά) και Ροδόπης (629 νοικοκυριά) είχαν αποκτήσει ήδη τη δωρεάν και για πάντα πρόσβασή τους στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.

Έστω και αργά ας γίνουν τα αυτονόητα… Θα πείτε βέβαια ότι με τόσα τουρκικά σήριαλ που παίζουν τα ελληνικά κανάλια τι θα κερδίσουμε. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει κι αυτό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης