Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
30/01/2017 | 05:41 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Δυο κυρίες στα πόδια του Ερντογάν! Μέι και Μέρκελ “κανακεύουν” τον δικτάτορα

Δυο κυρίες στα πόδια του Ερντογάν! Μέι και Μέρκελ

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Πλανητάρχη έτρεξε στην Άγκυρα για να συναντήσει τον σουλτάνο. Μετά το τέλος των συνομιλιών η βρετανική BAE Systems υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας με την Turkish Aerospace (ΤΑΙ) για την κατασκευή εγχώριων τουρκικών μαχητικών.

Η κ. Μέι δεν παρέλειψε να τονίσει ότι “η συμφωνία σημαδεύει την έναρξη μιας νέας ενισχυμένης εμπορικής σχέσης”. Χαρακτήρισε επίσης την Τουρκία σημαντικό σύμμαχο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ .

Δεν αμφισβητεί κανείς τις προθέσεις της Βρετανίας για business. Όμως η Αγγλία μια χώρα με δημοκρατική παράδοση , πώς είναι δυνατόν να συνεργάζεται με έναν δικτάτορα, που κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του; Πώς  μπορεί να είναι αξιόπιστη μια χώρα  που δηλώνει ότι θέλει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ και να προσκολληθεί στο άρμα της Ρωσίας.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτά είναι τα 30 αργύρια που καταβάλλει στην Άγκυρα για να επιμείνει στις διεκδικήσεις των εγγυήσεων στην Κύπρο. Εσείς μας διδάξατε το βικτωριανό δόγμα “διαίρει και βασίλευε”. Όταν οι Τούρκοι πούλησαν την Κύπρο εσείς σπεύσατε με πλάγιο τρόπο να ξαναβάλετε το πόδι τους στο Νησί, για να  υπάρχει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κι εσείς να βασιλεύεται στο Ακρωτήρι χωρίς να πληρώνετε και τα ενοίκια που οφείλετε.

Τα παιχνίδια σας είναι πλέον γνωστά. Τα ίδια κάνετε μια ζωή στην Μέση Ανατολή.  Θωπεύετε για μια ακόμη φορά  τον σουλτάνο που καθυβρίζει και απειλεί  καθημερινά  την Ευρώπη .

Αμέσως μετά την κ. Μέι τρέχει στα πόδια του Ερντογάν η Μέρκελ. Να δούμε τη συμφωνία θα κάνει κι εκείνη μαζί του. Η κατάσταση αυτή μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω. Τότε οι Γερμανοί για να υλοποιήσουν τα σχέδια  τους από τη Βιέννη, την Αίγυπτο μέχρι την Ινδία υποχρέωσαν τον σουλτάνο να κηρύξει ιερό τζιχάντ στις 14/11/1914.

Για τους Γερμανούς τζιχάντ σήμαινε επανάσταση του φανατικού Ισλάμ με σκοπό να στραφούν εναντίον της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας.

Η οργάνωση Teşkilatı Mahsusa που είναι ο πρόδρομος της σημερινής ΜΙΤ, ιδρύθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες των Γερμανών, χρηματοδοτήθηκε από αυτούς και στράφηκε εναντίον στόχων που τέθηκαν από αυτούς.

Όλα τα μέτωπα στα οποία πολέμησαν οι Οθωμανοί υπαγορεύτηκαν από τους Γερμανούς. Άλλωστε ο Γενικός Επιτελάρχης και ο Αρχηγός του Στόλου εκτελούσαν τις εντολές του Βερολίνου.

Έγκριτοι Τούρκοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ακόμα και η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων  και η εκδίωξη των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία ήταν γερμανικό σχέδιο.

Ο ιμπεριαλισμός εκατό χρόνια μετά κατέφυγε στην Επανάσταση του φανατικού Ισλάμ, δηλαδή στο τζιχάντ για να υλοποιήσουν το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής.

Διαλύθηκαν χώρες, σκοτώθηκαν άνθρωποι, διασκορπίστηκαν οικογένειες. Ποιος νοιάζεται για ‘όλα αυτά; Κανείς. Όμως εάν δεν λιώσεις το σκουλήκι όταν είναι μικρό γίνεται φίδι και σε πνίγει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης