Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Φεύγουν τα άρματα μάχης από την Άγκυρα έρχονται οι Αμερικανοί!

Φεύγουν τα άρματα μάχης από την Άγκυρα έρχονται οι Αμερικανοί!

Το καθεστώς Ερντογάν απομακρύνεια από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα τα άρματα μάχης! Η απομάκρυνση γίνεται …δια παν ενδεχόμενο και εντάσσεται στην υλοποίηση της απόφασης που έχει ληφθεί για απομάκρυνση στρατιωτικών μονάδων από τις μεγάλες πόλεις.Επίσης δια παν ενδεχόμενο…

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου και αναμεταδίδει το ΑΠΕ  έξι τεθωρακισμένα αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη προς τη γειτονική επαρχία Τεκίρντα (Ραιδεστός), και άλλα  οκτώ τεθωρακισμένα, εγκατέλειψαν την Άγκυρα με προορισμό την επαρχία Τσάνκιρι, 150 χλμ. βορειότερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία αφορά πολλά στρατόπεδα στις δύο μεγαλουπόλεις, θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η στρατιωτική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, από όπου είχαν απογειωθεί αεροσκάφη κι ελικόπτερα για να βομβαρδίσουν πολλούς στόχους στην Άγκυρα, ανάμεσά τους το κοινοβούλιο και την είσοδο του προεδρικού μεγάρου, πρόκειται να κλείσει, ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Φθάνει η αμερικανική αντιπροσωπεία για τον Γκιουλέν.

Mια επίσημη αποστολή Αμερικανών αξιωματούχων θα συναντηθεί αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη με τις τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας με επίκεντρο τον πρώην ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια τουρκική διπλωματική πηγή.

Αυτή η αντιπροσωπεία την οποία απαρτίζουν τέσσερις αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εξωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους των δικαστικών αρχών, την παραμονή της επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη στην Άγκυρα, πρόσθεσε αυτή η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Έπειτα από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, μια ομάδα με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας αναμένεται επίσης να μεταβεί στις ΗΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης