Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της όποιας διπλωματικής ευπρέπειας! Πριν καν προσγειωθεί στην Αθήνα,προκάλεσε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου με δύο τρόπους:

•Τουρκικά F-16 συνόδευσαν το αεροσκάφος του στην είσοδό του στο Αιγαίο και στη συνέχεια έκαναν προκλητικές παραβιάσεις,φθάνοντας μέχρι το κεντρικό Αιγαίο! Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη που ήταν έτσι κι αλλιώς σε επιφυλακή.

•Το πλήρωμα του προεδρικού αεροσκάφους που μετέφερε τον Ερντογάν αρνήθηκε τη συνοδεία Ελληνικών F-16,όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο!

Ο Ερντογάν δεν ήθελε να ΄ρθει στην Αθήνα για να “έρθει κοντά” με την Ευρώπη, όπως έγραφαν τόσες μέρες διάφοροι. Ήρθε για να στείλει το εντελώς αντίθετο μήνυμα. Το μήνυμα ότι είναι σουλτάνος και θα ακολουθήσει τη δική του πορεία.

Print Friendly, PDF & Email
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016