Την ερχόμενη Πέμπτη θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για το οποίο το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί προβλήματα.

Αυτά έχουν να κάνουν με το οικονομικό κόστος για την επιπλέον τριετία των ΟΒΑ και τη βαθμολογική εξέταση των ΕΜΘ. Οικονομικό κόστος ασήμαντο, αλλά πάντα το υπουργείο Οικονομικών ανεξαρτήτως ποιος κυβερνά είναι “αυστηρό” με τους στρατιωτικούς που δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν. Γι΄ αυτό και τη μοναδική διέξοδο που έχουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ,όλοι κάνουν ότι μπορούν για να την διαλύσουν. Ανεπιτυχώς, ευτυχώς…

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές τόσο του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, όσο και του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα με το υπουργείο Οικονομικών για να εξηγηθούν τα αυτονόητα.

Ποιο το αποτέλεσμα;

Για τους ΕΜΘ δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Για την τριετία των ΟΒΑ , το θέμα θα ξεπεραστεί με τροπολογία που θα κατατεθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016