Οι δρόμοι που ακολούθησαν Ελλάδα και Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία ειδικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, είναι τελείως διαφορετικοί. Απαξίωση της κρατικής βιομηχανίας και προσπάθεια επιβίωσης της ιδιωτικής στην Ελλάδα, “απογείωση” στην Τουρκία , όπου οι ιδιώτες βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του κράτους και δεν κάνουν ότι θέλουν.

Τα οικονομικά δεδομένα μιας μόνο από τις εταιρείες της Τουρκίας, προκαλεί σκέψεις.

Η τουρκική αμυντική εταιρία Aselsan ανακοίνωσε ύψος παραγγελιών ύψους 10,2 δισ. Δολαρίων, γράφει η εφημερίδα Sabah.

Η Aselsan, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά, υπέγραψε πρόσθετες συμφωνίες προμήθειας ύψους 1,8 δισ. Δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας της στα 9,1 δισ. Δολ. που ήδη είχε.

Οι νέες συμφωνίες περιλαμβάνουν μια παραγγελία 840 εκατομμυρίων ευρώ για έργο που έχει να κάνει με τα τουρκικά άρματα μάχης  Altay και μια συμφωνία ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πακιστάν για επιθετικά ελικόπτερα.

Το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκει να αναπτύξει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία με φορολογικά κίνητρα και νέες παραγγελίες. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι η βιομηχανία αποτελεί πολύτιμη πηγή εσόδων ειδικά από τις  εξαγωγές.

Η Aselsan ανήκει κατά το  74% στο Ίδρυμα Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό έχει περάσει στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016