Υποστηριξε το militaire

ΓΟΛΓΟΘΑΣ! 60 ώρες σκληρής δοκιμασίας για τον καλύτερο Ranger σε φωτό και βίντεο

Φ. Καρβουνοπούλου

Αν αναρωτιέσαι τι αισθάνεται κανείς όταν νικά σ΄ ένα 60ωρο διαγωνισμό με ασταμάτητες φυσικές δοκιμασίες, οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα απαντήσουν στο ερώτημά σου.

image

Ο αξιωματικός του στρατού ων ΗΠΑ Erich Friedlein, στα αριστερά της φωτογραφίας, “συμπονά” τον εξουθενωμένο συναγωνιστή του, Capt. Robert Killian, αφού τελείωσαν την τριήμερη Best Ranger δοκιμασία που έγινε στη Georgia των ΗΠΑ στις 17 Απριλίου 2016.

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως να έχετε κάνει αγώνες δρόμου και ασκήσεις με εμπόδια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σας σταδιοδρομία, αλλά φανταστείτε να κάνει κάποιος αυτά τα είδη ασκήσεων σε μια ασταμάτητη σειρά πάνω από τρεις ημέρες χωρίς ξεκούραση. Αυτός είναι ο “διαγωνισμός” Ranger, στον οποίο αναδεικνύεται ο καλύτερος καταδρομέας. Δεν είναι μέρος της εκπαίδευσης “Ranger”, αλλά κάθε αγωνιζόμενος έχει προετοιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τον αγώνα αυτό, και αυτό είναι τελικά που τους βοηθάει να επικεντρωθούν στην βελτίωση των αδυναμιών τους.

image

Απο τι αποτελείται λοιπόν η εξοντωτική αυτή “περιπέτεια”;
Ξεκινώντας πριν την αυγή σε μια βροχερή, λασπώδη ημέρα, 50 άντρες-καταδρομείς χωρισμένοι σε ομάδες των 2 ξεκινούν τον ανταγωνισμό με το τρέξιμο 5 μιλιων. Στη συνέχεια, καλούνται να περάσουν από εννέα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων την ανάβαση τείχους με σχοινιά και την βουτιά σε εντελώς ψυχρό νερό.

image

Έπειτα έρχεται το κολύμπι 1,3 μιλιων, διαδρομή 5 μιλιων και περισσότερα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων του σπρωξίματος ελαστικών βάρους 250 λιβρών , του κουβαλήματος τσιμεντένιων μπαλών βάρους 135 λιβρών, του σκαρφαλώματος τοίχων και του κουβαλήματος 185 λιβρων μέσω υπόγειας αποχέτευσης.

image

Στη συνέχεια, υπάρχουν ώρες στο σκοπευτήριο ενώ υπάρχει και νυχτερινή πορεία 18 μιλίων, Και αυτό ήταν μόλις η πρώτη ημέρα!!!

Η δεύτερη ημέρα ξεκινά περίπου μιαμιση ώρα μετά απο αυτό. Μέχρι αυτό το σημείο, 26 ομάδες έχουν αποκλειστεί απο τη δοκιμασία. Η μέρα αρχίζει με τον αγώνα Spartan, ο οποίος εξέπληξε το δημοσιογράφο που παρακολούθησε απο κοντά τη δοκιμασία για το γεγονός ότι ακόμα και οι απλοί πολίτες συμμετείχαν. Αλλά δεν ξεκινούν παρά μόνο αφού έχουν ήδη αρχίσει οι καταδρομείς.

image

Μόλις πάρουν σήμα, κολυμπούν κάτω από ένα τοίχο και πηδούν μέσα από τη φωτιά, όλα μέσα στη λάσπη.

“Ήταν αρκετά σκληρό όλο αυτό”, δηλώνει ο David Matthews, ένας συμμετέχοντας που μοιράζεται εδώ και δύο χρόνια τη δυσκολία της δοκιμασίας με το συναγωνιστή του Colt Barber. “Κάθε φορά που πονάει και εγώ αντέχω, τον τραβάω. Κάθε φορά που πονάω εγώ και αυτός είναι εντάξει, με τραβάει αυτός”.

image

Μετά τον αγώνα ακολουθεί η μέρα Stakes, που περιλαμβάνει περισσότερο ακραία πράγματα όπως σκαρφάλωμα σε πύργους και κατέβασμα απο αυτούς. Χρησιμοποιούν επίσης την ιατρική τους εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια μιας “τεχνητής” διάσωσης, υπό το θόρυβο του χάους, πραγματικές εκρήξεις και τη μυρωδιά πυρίτιδας, και οι τακτικές τους δεξιότητες δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια εκρήξεων χειροβομβίδων .

image

Αν χάσουν το στόχο, χάνουν πόντους. Αν τους πέσει το γάντι καθώς σκαρφαλώνουν σε τοίχο, τότε πρέπει να το ξανακάνουν. Οποιοδήποτε μικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει την απώλεια πόντων.

image

“Πρέπει να είναι κανείς συνεπής σε όλους τους τομείς, ακόμη και αν χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα λάθος”, δήλωσε ο Capt. Robert Killian . Ο συγκεκριμένος έχει αγωνιστεί άλλες τέσσερις φορές, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση δύο φορές κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Περιττό να πούμε, ότι είχε κίνητρο και δεν απογοητευόταν. Ο ίδιος με το συμπαίκτη του, Erich Friedlein, πήραν τους περισσότερους πόντους κατα τη διάρκεια της δεύτερης μέρας στη δοκιμασία της νυχτερινής εξερεύνησης του εδάφους της περιοχής. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθείς κάθε ομάδα να προσπαθεί να βρει διαφορετικές τακτικές για να ξεπεράσει τις δοκιμασίες.

image

image

image

image

Δύο καταδρομείς πηδούν απο το μαύρο UH-60 Hawk ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της συνολικής δοκιμασίας. Ο άντρας πρέπει να κολυμπήσει μέχρι την όχθη, κουβαλώντας μαζί και τις αποσκευές τους.

Αφού κολυμπήσουν ως την όχθη, σκαρφαλώνουν σε ένα σκοινί ισορροπίας ύψους 40 μέτρων που βρίσκεται ακριβώς

πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

image

Οι διαγωνιζόμενοι που θα περάσουν την παραπάνω δοκιμασία νερού, έχουν ακόμα ένα τελευταίο εμπόδιο- έναν αγώνα

1,3 μιλίων.

image

Ο Mark Gaudet, στα αριστερά δέχεται τα συγχαρητήρια του συμπαίκτη του, Timothy Nelson, καθώς πέρασαν πρώτοι την τελευταία δοκιμασία στο διαγωνισμό Καλύτερου Καταδρομέα του 2016.

“Το να παρακινεί ο ένας τον άλλον όταν χρειάζετει είναι το πιο σημαντικό πράγμα”, δηλωσε ο Gaudet

Η ομάδα αυτή τελείωσε πρώτη τον αγώνα δρόμου, αλλά οι νικητές του συνολικού διαγωνισμού είναι οι Friedlein και Killian, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά τη μεγαλύτερη βαθμολογία και αναδείχθηκαν Καλύτεροι Καταδρομείς.

image

Ο Erich Friedlein, στα αριστερά και ο Robert Killian μετά τη τερματική γραμμή ως νικητές της τριήμερης δοκιμασίας για την ανάδειξη του καλύτερου καταδρομέα του 2016, που έγινε στην Γεωργία στις 17 Απριλίου.

image

Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι καθώς φτάνουν στη τερματική γραμμή της τελευταίας δοκιμασίας. Αν αυτός ο διαγωνισμός δεν είναι μια υπενθύμιση ότι οι ΗΠΑ έχουν την καλύτερη μαχητική δύναμη στον κόσμο που μπορεί να υπερνικήσει τα πάντα, δεν ξέρω τι είναι. Συγχαρητήρια σε όλους τους άνδρες που διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού!

ΠΗΓΗ:www.dodlive.mil

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης