Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
22/08/2018 | 14:55
Militaire News

Τουρκικά “νευράκια” για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σ΄ έναν από τους 8

Τουρκικά

Σκληρή ,όπως αναμενόταν, ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος του Ερντογαν AKP Ομέρ Τσελίκ στην δημοσιοποίησης χθες, της απόφασης   της ελληνικής Δικαιοσύνης  με την οποία δίνεται έγκριση για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Σουλειμάν Οζκαϊνακτσι, προκειμένου να ταξιδεύσει όπου επιθυμεί, έχοντας τα δικαιώματα του αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγας.

Η ομόφωνη απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας   για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, τον πιλότο του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί.  που η Αγκυρα θεωρεί πραξικοπηματία και όργανο του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν, χαρακτηρίζεται σκάνδαλο από το κόμμα AKP :«Η ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε μια απόφαση σκάνδαλο που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Με την απόφαση της η ελληνική δικαιοσύνη τάχθηκε υπέρ των εχθρών της Τουρκίας», υποστήριξε  ο Ομέρ Τσελίκ , το κόμμα του οποίου δεν φαινεται να κατανοεί τις αξίες της δικαιοσύνης.

Τα δυο μέτρα και τα δύο σταθμά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι παροχή στήριξης στην τρομοκρατία, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος AKP .

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες δίνοντας τους όπλα και εκείνους που προστατεύουν πραξικοπηματίες με δικαστικές αποφάσεις», υπογράμμισε ακόμα ο ίδιος. .

Να θυμίσουμε ότι με την πολυσέλιδη απόφαση με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνεται έγκριση για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Σουλειμάν Οζκαϊνακτσι, προκειμένου να ταξιδεύσει όπου επιθυμεί, έχοντας τα δικαιώματα του αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα. Η απόφαση ήταν γνωστή από τα τέλη Μαΐου, όμως επίσημα δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. ,

Με την απόφαση, απορρίπτεται το αίτημα του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί το άσυλο που του είχε χορηγηθεί από την αρμόδια επιτροπή

Το σκεπτικό της υπ’ αριθμόν 1694/2018 απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι δεν αποδείχτηκε πως ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 , καθώς επίσης και ότι δεν αποδείχθηκε ότι είναι Γκιουλενιστής, όπως υποστηρίζει η Τουρκική κυβέρνηση. Οπως αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, «από κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Τούρκος αξιωματικός υπήρξε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO στην οποία η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδιασμό και τη διάπραξη του πραξικοπήματος ή εν πάση περιπτώσει γνώριζε την οργάνωσή του». Στην πολυσέλιδη απόφαση γίνεται επίκληση της Συνθήκης της Γενεύης. 

Ως συνέπεια  της απόφασης ειναι ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί να μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα εφόσον το αποφασίσει η Ελληνική Πολιτεία. Ωστόσο, ακόμα κι αν του χορηγηθούν, για να φύγει από τη χώρα θα πρέπει να γίνει δεκτός από άλλη χώρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης