Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
02/04/2018 | 18:18 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Κουίκ: “Η έκθεση της Σαγκάης ευκαιρία για τα ελληνικά προϊόντα στην κινεζική αγορά”

Κουίκ:

«Μέχρι σήμερα η Κίνα είχε δείξει το πολύ δυναμικό εξαγωγικό εμπορικό και οικονομικό της πρόσωπο. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η ίδια αποφάσισε να αντιστρέψει μια εικόνα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, συμβάλλοντας στην αμοιβαιότητα της εισαγωγής προϊόντων από άλλες χώρες, και μάλιστα ξεκινώντας αυτήν την καμπάνια από την Ελλάδα», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, με αφορμή την 1η Διεθνή Εισαγωγική Έκθεση στη Σαγκάη.

Εστιάζοντας στη διεθνή έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Νοεμβρίου στη Σαγκάη, εκτίμησε ότι δίνει την ευκαιρία σε πάρα πολλές ελληνικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια κινεζική αγορά και τόνισε πως είναι μία ευκαιρία, που δεν πρέπει να την χάσουν, αφού είναι αδιαμφισβήτητο ότι σε πολλούς τομείς η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά προϊόντα και από πλευράς τιμής αλλά και ποιότητας.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις συνέργειες της Ελλάδας και της Κίνας σε επενδυτικά προγράμματα, κάνοντας ειδική μνεία στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε επιτυχημένη την τελευταία επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο και επισήμανε πως οι διπλωματικές πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σε συνδυασμό και με δραστηριότητες άλλων υπουργείων, όπως του Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, πρόσφατα και του Πολιτισμού, επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές μας σχέσεις με την Κίνα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης