Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
02/03/2024 | 10:32 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Προετοιμάζοντας το κλίμα για «αλλαγή καθεστώτος στο Αιγαίο» , η «συναίνεση» και η συνενοχή

Προετοιμάζοντας το κλίμα για «αλλαγή καθεστώτος στο Αιγαίο» , η «συναίνεση» και η συνενοχή

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ενδεχόμενη συνθηκολόγηση στο θέμα του Αιγαίου…Αναφερόταν στην κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία πάντως εξακολουθεί να στηρίζει… Τα είπε στο συνέδριο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπου μίλησε και η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά σε τελείως διαφορετικό κλίμα. Μίλησε για ανάγκη συναίνεσης και κατά κάποιο τρόπο συνέκρινε όσους έχουν στην Ελλάδα αντιορρήσεις για τα τουλάχιστον παράδοξα που κάνει η κυβέρνηση της στα ελληνοτουρκικά με τον Μπαχτσελί!

Η κυρία Μπακογιάννη χρησιμοποιήσε ένα από τα γνωστά αφηγήματα για να ζητήσει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κάποιοι μιλούν όχι για συναίνεση αλλά για συνενοχή…Είπε ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνική θάλασσα. Προφανώς το Αιγαίο έχει διεθνή ύδατα τα οποία η Τουρκία μπορεί χωρίς κανένα εμπόδιο να χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της ναυσιπλοίας της, για τους αλιείες της και γενικώς μπορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ να κινείται. Αυτό κάνει χωρίς να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και χωρίς να επηρεάζονται τα συμφερόντα της. Συνεπώς τι ακριβώς ζητάει από το Αιγαίο κι εμείς τι καθόμαστε και συζητάμε; Να δώσουμε τον μισό έλεγχο του Αιγαίου στους Τούρκους; Ήδη σε ότι αφορά στην αλιεία φαίνεται ότι τα έχουμε δώσει όλα! 

Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι προβληματισμοί με τον Μπαχτσελί θα μας το εξηγήσει κάποια στιγμή η κυρία Μπακογιάννη και όλοι όσοι έχουν σπεύσει να δουν το «παράθυρο ευκαιρίας» που λέει η πρώην ΥΠΕΞ ότι υπάρχει στα ελληνοτουρκικά.

Όσο για τη «συναίνεση» ή τη συνενοχή φαίνεται ότι η ΝΔ την έχει εξασφαλίσει. Οι πληροφορίες για γεύματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν ότι μάλλον έχει υπογράψει τη δική του Βάρκιζα στο θέμα των ελληνοτουρκικών.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης