Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη Διεθνή
21/02/2024 | 15:41 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

«Δέκα χρόνια από τη σφαγή στο Μεϊντάν»- Λεωνίδας Βατικιώτης

«Δέκα χρόνια από τη σφαγή στο Μεϊντάν»- Λεωνίδας Βατικιώτης

Γράφει ο
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ


Στις 21 Φεβρουαρίου και όχι στις 24. Και το 2014, όχι το 2022!

Τότε ξεκίνησαν όλα στην Ουκρανία, στις 21 Φεβρουαρίου 2014, και μιλάμε φυσικά για την τελευταία φάση του δράματος. Η αρχή της έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 όταν φιλοδυτικοί διαδηλωτές άρχισαν να μαζεύονται στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μεϊντάν) του Κιέβου, επιχειρώντας να κάνουν (μέχρι τέλους) ό,τι ξεκίνησε κι άφησε στην μέση η «Πορτοκαλί Επανάσταση» το 2004: Την ανατροπή του εκλεγμένου φιλορώσου προέδρου Γιανουκόβιτς και την τοποθέτηση μιας κυβέρνησης μαριονέτας της Δύσης!

Αφορμή στάθηκε η αντιπαράθεση για την διάσωση της Ουκρανίας η οποία (για μια ακόμη φορά) βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας. Οι επιλογές του Γιανουκόβιτς ήταν εξαιρετικά απλές: Η πρόταση των Βρυξελλών περιλάμβανε άφθονη λιτότητα, αυστηρές προϋποθέσεις για περικοπές κάθε είδους κρατικών επιδοτήσεων, να αλλάξουν δηλαδή όλα, κι αυτό για λίγα εκατομμύρια ευρώ. Ξέρουμε καλά στην Ελλάδα. Η πρόταση της Ρωσίας περιλάμβανε 15 δισ. για να μείνουν τα πάντα ως είχαν.

Η απόρριψη της ευρωπαϊκής πρότασης, όπως θα έπραττε κάθε πολιτικός και πολιτικό κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, πάτησε την σκανδάλη για όσα ακολούθησαν, που ως αποκορύφωμα είχαν την σφαγή στην πλατεία Μεϊντάν η οποία όμως διατάχθηκε και οργανώθηκε από τις ΗΠΑ, για να την χρεωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Γιανουκόβιτς!

Ειρήσθω εν παρόδω: Σήμερα, 10 χρόνια μετά, μόνο γέλιο προκαλούνται σε όποιον επιχειρήσει να αξιολογήσει λογικά τα κίνητρα της «εξέγερσης», που σύμφωνα με τους υμνητές της ήταν δάνειο από την ΕΕ. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Πορτογαλία και την Ιρλανδία την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο διαδηλώναμε ενάντια στην ΕΕ και τα δάνειά της…

Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στην Ουκρανία είναι τόσο αδιαμφισβήτητα ώστε άπαντες στην Δύση, από πολιτικούς μέχρι τον Τύπο, αποφεύγουν πλέον επιμελώς να αναφερθούν στην σφαγή του Μεϊντάν, για τον απλό λόγο ότι την διέταξαν η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα Ευρασίας, και ο Τζέφρι Πάιατ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, πριν έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει από την Αθήνα το εμπρηστικό έργο του. Σκοπός τους ήταν να χρεωθεί τη σφαγή η μυστική αστυνομία του καθεστώτος και να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για τον διωγμό του εκλεγμένου Γιανουκόβιτς και την ανάληψη της εξουσίας από ανθρώπους των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποίησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν την πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα. Η υποτίμηση της ΕΕ φάνηκε από την απάντηση της Νούλαντ στον Πάιατ όταν ο τελευταίος της μετέφερε τις αντιρρήσεις των Βρυξελλών για τον πολιτικό που θα διόριζαν στο Κίεβο: «Ποιος γαμάει την Ευρώπη», ήταν η απάντηση της Νούλαντ…

Την αποκλειστική ευθύνη που φέρουν οι πράκτορες των ΗΠΑ για την σφαγή στο Μεϊντάν την έχει αποκαλύψει πλήθος στοιχείων έκτοτε. Για παράδειγμα, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ ιταλικής παραγωγής στο οποίο μιλούν ελεύθεροι σκοπευτές από την Γεωργία που εστάλησαν μαζί με άλλους Λιθουανούς στο Κίεβο από τον ηγέτη της Γεωργίας Μικαΐλ Σαακασβίλι. Οι ελεύθεροι σκοπευτές δηλώνουν οι ίδιοι on camera ότι τελούσαν υπό τις διαταγές αμερικάνου ελεύθερου σκοπευτή, ονόματι Μπράιαν Κρίστοφερ Μπόγιεντζερ προερχόμενου από την 101η Αερομεταφερόμενη μεραρχία των ΗΠΑ, ο οποίος μετά πολέμησε εναντίον των Ρώσων κατοίκων του Ντονμπάς. Οι Γεωργιανοί ελεύθεροι σκοπευτές αμείφθηκαν με 1.000 ευρώ προκαταβολή κι άλλα 5.000 ευρώ με την επιστροφή τους. Ελπίζουμε δε, αυτά τα χρήματα να μην προέρχονται από το δάνειο της ΕΕ…

Με την μαρτυρία τους  οι Γεωργιανοί ελεύθεροι σκοπευτές λύνουν κι ένα «μυστήριο» που αφορούσε την προέλευση των πυρών. Τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί  πυροβολήθηκαν όχι μόνο από ψηλά αλλά και από την κατεύθυνση του περίφημου ξενοδοχείου Ουκράινα, το οποίο όμως τελούσε υπό κατάληψη από τους διαδηλωτές!

Για την ευθύνη της ουκρανικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε ακόμη και γραπτή ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από ιταλό ευρωβουλευτή για να εισπράξει στις 22 Ιανουαρίου 2018 μια απάντηση μνημείο ασάφειας και υπεκφυγής, που ξεκινάει με τα εξής: «Η ΕΕ αποδίδει μεγάλη σημασία στις έρευνες για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Μεϊντάν», κ.λπ., κ.λπ.

Η μεγαλύτερη απόδειξη για την αποκλειστική ευθύνη που φέρει η αμερικανοκίνητη αντιπολίτευση σχετικά με την σφαγή στο Μεϊντάν ήρθε από την ίδια την ουκρανική δικαιοσύνη. Για να αποφανθεί για τους ενόχους του σπουδαιότερου εγκλήματος της σύγχρονης Ουκρανίας, που άλλαξε την ροή της πολιτικής της ιστορίας, η Ουκρανική δικαιοσύνη χρειάστηκε δέκα ολόκληρα χρόνια! Η απόφαση εκδόθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2023 και βασικά αφορά τρεις ανθρώπους που δεν ζουν στην Ουκρανία, γιατί έχουν παραδοθεί στην Ρωσία στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων κ.α. Οι ορδές δε των Ναζί του τάγματος Αζόφ κι άλλων συμμοριών που συγκεντρώνονταν καθημερινά μέσα κι έξω από το δικαστήριο για να αποθαρρύνουν συγγενείς και δικαστές να αποκαλύψουν την αλήθεια, δείχνουν τη ευθύνη για το έγκλημα του βαθέως ουκρανικού κράτους.

Εκείνες τις ημέρες καμία μεγάλη εφημερίδα δεν έγραψε ούτε λέξη για την δικαστική απόφαση που πείθει και τον πιο επιφυλακτικό για την ευθύνη των Δυτικών στη σφαγή του Μεϊντάν.

Σήμερα, καμία ανάλυση για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 ή ακόμη και για τον ακήρυχτο πόλεμο των Ναζί της Ουκρανίας στο Ντονμπάς από το 2014 ως το 2021 δεν έχει βάση αν δεν ληφθεί υπόψη, αν δεν ξεκινήσει από την αιματοχυσία στην πλατεία Μεϊντάν στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2014. Η απάντηση στο ερώτημα ποιος την προκάλεσε συμπίπτει και με την απάντηση για τον υπαίτιο όσων δραματικών έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό αποτελεί απαγορευμένη συζήτηση!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης