Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
16/01/2024 | 20:55 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Γιατί ενδεχόμενη προμήθεια των αμερικανικών φρεγατών LCS είναι για Ειδικό Δικαστήριο

Γιατί ενδεχόμενη προμήθεια των αμερικανικών φρεγατών LCS είναι για Ειδικό Δικαστήριο
LCS 19 (St. Louis) Acceptance Trials. December 2019. Photographed by Lockheed Martin

Ο κ.Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος βουλευτής Σερρών, που είναι πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής , ανακοίνωσε μέσω ΣΚΑΙ ότι μεταξύ άλλων η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τις ΗΠΑ για την προμήθεια φρεγατών LCS!!! Τα τρία θαυμαστικά δεν είναι αρκετά ,γιατί ο βουλευτής Σερρών δεν μπορεί να μην κατανοεί ότι αυτή η προμήθεια είναι προμήθεια…ειδικού δικαστηρίου.
Ο κ.Χατζηβασιλείου, όπως και ο πρωθυπουργός μιλούν άριστα αγγλικά και συνεπώς μπορούν να ξαναδιαβάσουν -θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζουν ήδη το άρθρο- όσα έχει από το 2020 γράψει το Forbes: ζητούσε να βυθιστούν οι LCS! Ήταν η πιο συμφέρουσα λύση! Το άρθρο ΕΔΩ για να το ξαναδιαβάσει ο κ.Χατζηβασιλείου, ώστε να είναι και πιο διαβασμένος όταν θα τοποθετηθεί επί θεμάτων του Στόλου.
Το αμερικανικό ναυτικό δεν βύθισε βεβαίως τις LCS. Τις απέσυρε όμως! Και είναι μάλλον πρωτοφανές ένα πολεμικό πλοίο να αποσύρεται πριν καν συμπληρώσει δεκαετία!
Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να διορθώσουν τα τεχνικά προβλήματα των LCS που έμεναν…καραβοφάναρα στη μέση του πουθενά! Όσες διορθώσεις κι αν έκαναν το αποτέλεσμα το ίδιο: φιάσκο! Τελικά ακολούθησαν περίπου τη συμβουλή του Forbes. Τέσσερις απ΄ αυτέ τις LCS ούτε καν τις διόρθωσαν. Αυτές θέλουν να μας «σπρώξουν», λες και ο ελληνικός Στόλος είναι «χωματερή»! Εννοείται ότι τις «επιδιορθώσεις» θα τις πληρώσουμε εμείς. Επιδιορθώσεις για να μπορούν να πλέουν χωρίς μεγάλο ρίσκο να «ξεμείνουν».
Ακόμη κι αν μας έδιναν «διορθωμένες» LCS μπορεί να πει ο κ.Χατζηβασιλείου στους Έλληνες πολίτες τι όπλα φέρουν αυτά τα πλοία; Μήπως να μας πει αν έχει ανθυποβρυχιακές δυνατότητες; Κι αν η απάντηση είναι ότι θα βάλουμε εμείς όπλα, να μας εξηγήσει ποια θα είναι αυτά και πόσο θα κοστίσουν!
Για όλα αυτά υποστηρίζουμε ότι ενδεχόμενη προμήθεια αυτών των πλοίων για τον ελληνικό Στόλο, είναι προμήθεια Ειδικού Δικαστηρίου. Ελπίζουμε ότι θα το έχουν καταλάβει στην αντιπολίτευση και δεν θα κρυφτούν πίσω από τη δικαιολογία ότι είναι «ευαίσθητα τα θέματα των ΕΔ».
Όπως εξηγούν πηγές του ΠΝ «ακόμη και οι μη εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ που διαθέτουμε είναι πιο αξιόπιστη λύση από τις LCS».
Το συμπέρασμα είναι ότι τα λεφτά τελειώσανε και ο Στόλος που θα έπρεπε να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, αφήνεται στην τύχη του.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ.Χατζηβασιλείου έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγες ώρες μετά από εκείνες του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια ο οποίος έδειξε ότι έχει τελείως διαφορετική άποψη για το πως πρέπει να εξοπλιστεί η χώρα.
Το βίντεο με τις ανακοινώσεις του κ.Χατζηβασιλείου:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης