Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
10/01/2024 | 12:59 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Πρόστιμο ανεμβολίαστων 100 ευρώ: Ανακοινώθηκε για ποιους διαγράφεται

Πρόστιμο ανεμβολίαστων 100 ευρώ: Ανακοινώθηκε για ποιους διαγράφεται
φωτ. αρχείου / Pexels

Ανακοινώθηκε διαγραφή του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους. Παράλληλα, το «όπλο» της ενημέρωσης για τον κορονοϊό ενεργοποιεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με εκτενή ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Και αυτό καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται εκρηκτική αύξηση σε ποσοστό 30% στην προσέλευση ασθενών με ιώσεις στα δημόσια νοσοκομεία, εγείροντας μεγάλη ανησυχία.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη διαγραφή των προστίμων 100 ευρώ που επιβλήθηκαν σε όσους δεν εμβολιάστηκαν:

«Πήραμε την πρωτοβουλία και θα καταθέσουμε νομοθετική ρύθμιση για να τη διαγραφή των προστίμων αξίας 100 ευρώ που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους κατά την περίοδο της πανδημίας». Πρόκειται για όσους δεν έκαναν το εμβόλιο και είναι άνω των 60 ετών.

Όπως είπε για τον εμβολιασμό:

«Ο Covid ήρθε για να μείνει. Θα πρέπει να γίνει μια ρουτίνα ο εμβολιασμός, όπως με τη γρίπη. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, όπως με το εμβόλιο της γρίπης».

Και πρόσθεσε:

«Η φιλοδοξία μας είναι να πάει καλύτερα από πέρσι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη που είπε ότι αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα και τα κανάλια ενημέρωσης ώστε ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό να γίνει μία ετήσια ρουτίνα όπως συμβαίνει με το εμβόλιο της γρίπης.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου από την πλευρά της δήλωσε ότι «υπάρχει φέτος μία μεγαλύτερη επιδημία γρίπης και άλλων ιών και RSV. Εδώ και τρεις ημέρες μειώθηκαν και οι αιτήσεις για paxlovid ενώ χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερα εξιτήρια από εισαγωγές στα νοσοκομεία. Δουλειά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και με τα πρώτα συμπτώματα να απευθυνθεί στο γιατρό».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης