Υποστηριξε το militaire
02/01/2024 | 20:52

Ο ΙΔΕΟΧΩΡΟΣ του Δημ. Λιάτσου ,φιλοξενεί το militaire -Βίντεο

Militaire News

Στον συνάδελφο Δημήτρη Λιάτσο ,το militaire.gr και το militaire channel , χρωστάνε πολλά! Πάντα πρόθυμος και διαθέσιμος να καταθέσει την άποψη του, την οποία παρακολουθούν σε κάθε εμφάνιση του χιλιάδες πολίτες! Είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν μαζί του , άπαντες αναγνωρίζουν την καθαρότητα του λόγου του και της σκέψης του. Ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε ως προσκεκλημένοι σε μία από τις εκπομπές του ΙΔΕΟΧΩΡΟΥ , την εκπομπή του Δημήτρη Λιάτσου στο YouTube.

Αυτή την εκπομπή αναπαράγουμε, γιατί είναι «παράσημο» μας.

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου, ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του site, Militaire.gr, Πάρις Καρβουνόπουλος. Ενα εναλλακτικό Μέσο πληροφόρησης που εσχάτως πέτυχε ρεκόρ εγγραφών, αναγνωστών και θεατών στο youtube (εκατό χιλιάδες).

Φιλόξενο πάντα στη διαφορετική άποψη, σε ένα απογοητευτικό τοπίο ΜΜΕ που κυριαρχείται από τις συστημικές, μονόπλευρες προπαγανδιστικές κορώνες.

Οι δυό τους συζητούν για τον – πολιτικό – χρόνο που φεύγει, τις πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο.

0:00 Έναρξη εκπομπής. Ειδική εκπομπή με διάλογο με τους σχολιαστές.

2:00 Ερωτήματα με το τι θα κάνει η Ρωσία στο εξής. Βαλτική, Πολωνία, Καλίνινγκραντ, Ευξείνου Πόντος και… αμερικανός στρατηγός στην Ουκρανία;

5:10 Πάνε να κάνουν τη Βαλτική «κλειστή θάλασσα» του ΝΑΤΟ; Τι συμβαίνει στη Μαύρη θάλασσα;

7:50 Πολωνία προς… αποφυγή για την Ουκρανία! Χοντρές κόντρες στα ουκρανοπολωνικά σύνορα.

9:45 Γερμανία, γίγας με… πήλινα πόδια! Έγινε γίγας χάρι στην επιδότηση με φθηνό ρωσικό αέριο. Ποιοί τίναξαν τους αγωγούς; Με τι τιμές αγοράζουμε εμείς;

12:35 Ρωσία-Τουρκία στη Μαύρη θάλασσα! Τι δουλειά έχει εκεί η Ουκρανία; Οδησσός, ρωσική πόλη. Ιστορική ελληνική αναφορά

16:00 Παρουσίαση καλεσμένου και συγχαρητήρια για τις 100 χιλιάδες εγγραφές στο Militaire.

18:00 Ενεργοί πολίτες που αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενημέρωσης

19:30 Πολλοί φεύγουν σε καταστάσεις… αυτολογοκρισίας! Χρειάζεται και γλώσσα του Αισώπου!

21:30 Ο κόσμος θέλει να έχει σχέση με τη λογική. Η εικόνα στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας ξεκαθαρίζει και δεν είναι προς την πλευρά της επίσημης Αθήνας.

23:25 Τώρα, τι θα γίνει με τα ρωσικά αμυντικά συστήματα; Οι στρατιωτικοί ανησυχούν

25:30 Η Ρωσία δεν αλλάζει θέσεις αρχών έναντι Ελλάδας-Κύπρου. Τι εισπράττει;

27:20 Τι γίνεται με το κομμάτι του ελληνισμού στο Ντονμπάς; Γιατί εγκαταλείφθηκε;

29:10 Η Ελλάδα (κυβερνώντες) πρέπει να διαβάσει ιστορία.

30:30 Ο πόλεμος έχει τελειώσει και είναι σαφές υπέρ ποιας πλευράς.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες αναφορές είναι οι εξής:

– Ενας ακόμα χρόνος φεύγει, και ο Ελληνισμός της Μαύρης Θάλασσας παραμένει ξεχασμένος από την ελληνική κυβέρνηση, επειδή αυτή αποφάσισε να ταχθεί με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Ξαναδιάβασε μεγάλη μάνα μου, Ελλάς, την ιστορία σου για να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη».

– Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ουσιαστικά, έχει τελειώσει. Τώρα γίνεται η επικοινωνιακή διαχείριση για να φανεί ότι η Δύση δεν έχασε τον πόλεμο με τη Ρωσία.

– Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας», έτσι όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται, δεν της βγαίνει. Βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα.

– Η ελληνική κυβέρνηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ακολουθήσει έναντι της Ρωσίας σκληρότερη τακτική ακόμα και από τους πιο σκληρούς, Πολωνία και χώρες της Βαλτικής.

– Δυσαρέσκεια προκαλούν στους στρατιωτικούς οι σχεδιασμοί να δοθούν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής κατασκευής που διαθέτουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, πάνω στα οποία στηρίζεται η αντιαεροπορική αμυνα των ελληνικών νησιών.

– Η Ελλάδα πρέπει να είναι δύναμη διαμεσολάβησης, να ασκεί πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, και όχι να προσδένεται μονομερώς στα άρματα της δήθεν «σωστής πλευράς της ιστορίας».

Είναι ενοχλητική η νοοτροπία ότι είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, είτε για το Ουκρανικό, είτε για το Μεσανατολικό, κ.ο.κ. Παλιότερα το κάναμε.  Αυτό δεν έχει να κάνει με το γεωγραφικό μέγεθος της χώρας, αλλά με το διεθνές κύρος της και με τις επαφές μας με τους γύρω λαούς.

– Μπλοκο από Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία στις εξαγωγές ουκρανικών προϊόντων προς την ΕΕ.

– Η Γερμανία έγινε οικονομικός γίγας χάρις στο φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο που έπαιρνε δεκαετίες. Τώρα που κόπηκε, οι οικονομικές συνέπειες για τη Γερμανία είναι σοβαρότατες.

– Η Δύση επιδιώκει να μετατρέψει τη Βαλτική σε κλειστή θάλασσα, ειδικά τώρα που μπήκε στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και σχεδιάζεται και η ένταξη της Σουηδίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Ακολουθήστε το κανάλι «Ιδεοχώρος» στα social media

Facebook:  

 / ideoxoroschannel  

Telegram: https://t.me/Ideoxwros

Viber: https://bit.ly/3DXAFQa

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης