Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
19/12/2023 | 20:54
Militaire News

Τηλεματική στην οδική ασφάλεια

Τηλεματική στην οδική ασφάλεια

Γράφει ο

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

CEO TECHINS

Στη σύγχρονη κοινωνία ένα ζήτημα που απασχολεί ποικίλους ανθρώπους, είναι η οδική συμπεριφορά, συγκεκριμένα η απώλεια ζωής στην άσφαλτο. Τα δυστυχήματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 579 ετησίως, καθώς καθίστανται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα παγκοσμίως. Όμως, τι μπορεί να συμβάλει στη μείωση τους; Η τηλεματική! Η τηλεματική είναι ένας τομέας που συνδυάζει την τηλεπικοινωνία και την πληροφορική, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στο χρήστη, για την άμεση βελτίωση οδήγησης του, αλλά και μιας πιο οικολογικής συνείδησης.

Πιο συγκεκριμένα η χρήση τηλεματικής στα οχήματα μας μπορεί να συμβάλει στη μείωση των δυστυχημάτων, κατά 20%. Αυτό οφείλεται στη προηγμένη ανάλυση δεδομένων και ανατροφοδότησης για την οδική συμπεριφορά, καθώς και την προειδοποίηση πιθανών κινδύνων. Επιπλέον, η μείωση των δυστυχημάτων σημαίνει λιγότερα ασφαλιστικά αιτήματα και αποζημιώσεις για τις εταιρίες, το οποίο μπορεί να επιφέρει μείωση του κόστους των ασφαλίστρων. Επομένως, αν η τηλεματική μπορεί να προσφέρει τόσα θετικά γιατί δεν έχει μπει στη ζωή μας;

Στο παρελθόν, το υψηλό κόστος των συστημάτων τηλεματικής ήταν απαγορευτικό. Ωστόσο, τώρα, με την τεχνολογική πρόοδο και τη μαζική παραγωγή, το κόστος έχει μειωθεί σημαντικά. Υπάρχουν λύσεις τηλεματικής με μικρό μηνιαίο κόστος, ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν εγκατάσταση συσκευών τηλεματικής στα οχήματα των ασφαλισμένων τους. Αλλά και προγράμματα, που επιβραβεύουν τους οδηγούς για ασφαλή και οικολογική οδήγηση.

Συνοψίζοντας, η χρήση τηλεματικής μπορεί να αποτελέσει μια κρίσιμη ευκαιρία για να σωθούν ζωές, δημιουργώντας παράλληλα ένα εθνικό αίσθημα ανάγκης για μια πιο οικολογική οδήγηση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης