Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
28/10/2023 | 12:23
Militaire News

Ολυμπιακός: Γιατί καταθέτουμε έφεση για την απόφαση

Ολυμπιακός: Γιατί καταθέτουμε έφεση για την απόφαση
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μετά την πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League που τιμώρησε τον Ολυμπιακό με αφαίρεση ενός βαθμού για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κατακύρωση του αγώνα υπέρ των «πράσινων» με 3-0, οι «ερυθρόλευκοι» θα καταθέσουν άμεσα έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, επιδιώκοντας την ανατροπή της σε δεύτερο βαθμό.

Θέση επί της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, με το οποίο τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού και κατακύρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπέρ των «πράσινων» με 3-0, πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάνοντας λόγο για «άδικη και προκλητική απόφαση».

Οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν πως «…χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα να καταδείξουμε τις στρεβλώσεις της διαδικασίας και τις ανεπίσημες αλληλογραφίες που έδωσαν πάτημα για αυτή την αλλοίωση του πρωταθλήματος».

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θεωρεί άδικη και προκλητική την απόφαση που εκδόθηκε από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League το οποίο αποφάσισε να πάρει ο ΠΑΟ το παιχνίδι στα χαρτιά χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ αντικειμενικό τραυματισμό και χωρίς κανένα άλλο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα να καταδείξουμε τις στρεβλώσεις της διαδικασίας και τις ανεπίσημες αλληλογραφίες που έδωσαν πάτημα για αυτή την ΑΛΛΟΙΩΣΗ του Πρωταθλήματος.

Φυσικά θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας στην Επιτροπή Εφέσεων».

Οι Πειραιώτες εκτιμούν πως η έφεση θα εκδικαστεί την προσεχή Τετάρτη (1/11), αν κι άπαντες είναι κι εν αναμονή του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης το οποίο θα βγει τη Δευτέρα (30/10) ή την Τρίτη (31/10), ζητώντας να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η απόφαση.

Κι αυτό διότι θέλουν, σε περίπτωση δικαίωσής τους σε δεύτερο βαθμό, να υπάρχει η δυνατότητα να εκδοθούν εισιτήρια για το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (5/11, 19:30).

Super League: Το πρόγραμμα των αγώνων

Η «αετομαχία» της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena δεσπόζει στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Στο Ηράκλειο ταξιδεύει ο Ολυμπιακός, τον Πανσερραϊκό περιμένει ο Παναθηναϊκός.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν με 3-1 στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ και τους «ασπρόμαυρους» να κερδίζουν – με εντυπωσιακή ανατροπή – με 3-2 την Αμπερντίν στη Σκωτία. Την ήττα, από τη Ρεν στη Λεωφόρο, γνώρισε ο Παναθηναϊκός που έχει, θεωρητικά, ευκολότερο έργο καθώς περιμένει τον Πανσερραϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσιά, πάντως, έχουν αποδείξει πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός, με νωπές τις δάφνες από τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ (2-1) για το Europa League, φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Θα κάνει περιορισμένες αλλαγές ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μιας και οι Κρητικοί είναι άκρως επικίνδυνοι στο «Γεντί Κουλέ», έχοντας κερδίσει κατά σειρά ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ. Με προβλήματα ο Άρης, δίνει το τρίτο σερί ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού μετά την Κηφισιά (1-1) και τον Πανσερραϊκό (1-0) υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα που αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα

Αλλαγή σελίδας στον Ατρόμητο που περιμένει τον Παναιτωλικό, έχοντας πλέον τον Σάσα Ιλιτς στον πάγκο του. Χωρίς νίκη παραμένουν οι Περιστεριώτες που ευελπιστούν να σπάσουν το ρόδι κόντρα στα «καναρίνια» που πανηγύρισαν το πρώτο φετινό «τρίποντο» στο δεύτερο ματς με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο. Must win είναι και για τον Βόλο το παιχνίδι με τη νεοφώτιστη Κηφισιά, την οποία αντιμετωπίζει στο Πανθεσσαλικό ενώ στην Τρίπολη ο τοπικός αλλά και φιλόδοξος Αστέρας κοντράρεται με τη Λαμία που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ς αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

  • 17:30 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – Κηφισιά
  • 20:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

  • 17:30 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Λαμία
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
  • 20:30 «Κλεάνθης Βικελίδης», Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

  • 19:30 OPAP Arena, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
  • 21:30 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Ολυμπιακός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης