Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
27/09/2023 | 14:49 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

«Κρυφτούλι» για τα Apache, ανησυχίες και για τα Kiowa!

«Κρυφτούλι» για τα Apache, ανησυχίες και για τα Kiowa!

«Κρυφτούλι» με τα ελικόπτερα Apache που βρίσκονταν στο Στεφανοβίκειο! Κυριολεκτικά…Ειδήσεις «ανεβοκατεβαίνουν» σε μέσα ενημέρωσης για την τύχη των επιχειρησιακά απαραίτητων και πανάκριβων ελικοπτέρων! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα από τον ΣΚΑΙ που σίγουρα δεν κατατάσσεται στα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης. Δημοσιεύθηκε η εξής είδηση:

Η είδηση από τον ΣΚΑΙ επαναλαμβάνουμε έγραφε:

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της 1η ΤΑΞΑΣ για την “διάσωση” των εναπομενόντων ελικοπτέρων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την Θεσσαλία και Μαγνησία. Να θυμίσουμε ότι για κάποιο λόγο τα ελικόπτερα παρέμειναν  στις εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έως σήμερα καμία απάντηση δεν έχει δοθεί όσων αφορά την κατάστασή τους, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν βγει αλώβητα απ΄ όλη αυτή την ιστορία και “ο λογαριασμός θα είναι βαρύς”…

 

Ανέσυραν τα ελικόπτερα που είχαν βυθιστεί στη λίμνη Κάρλα

Δύτες που βούτηξαν στα νερά της λίμνης, τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.
Επιχείρηση για την ανάσυρση των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς που βυθίστηκαν στη λίμνη Κάρλα, η οποία επανήλθε στο αρχικό της μέγεθος, εντός του οποίου ήταν και το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ, έγινε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα πληροφορίες δύτες βούτηξαν στα νερά της λίμνης και τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις ναυαγίων, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.

Αμέσως μετά την ανάσυρση κάθε ελικοπτέρου σβήνεται ο αριθμός του ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα για να γίνει η μεταφορά στο 304 ΠΕΒ.

Εκεί θα αφήσουν τα ελικόπτερα να στεγνώσουν και σιγά σιγά θα τα καθαρίσουν από τις λάσπες ώστε να κάνουν μελλοντικά δοκιμές στα συστήματά τους και να δουν εάν είναι λειτουργικά ή χάθηκαν για πάντα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε πολίτες.

Η είδηση λίγη ώρα μετά εξαφανίστηκε…

Τελικά υπήρχαν εγκλωβισμένα Apache;

Κι αν υπήρχαν, ανασύρθηκαν η δεν ανασύρθηκαν;

Κι αν ανασυρθηκαν που τα πήγαν και σε τι κατάσταση βρίσκονται;

Γιατί το ΓΕΕΘΑ δυσκολεύεται να δώσει απαντήσεις;

Αυτά και άλλα ερωτήματα έχουν τεθεί και ξανατεθεί από το militaire.gr και άλλα -ελάχιστα- μέσα ενημέρωσης. Επειδή το ΥΠΕΘΑ καιτο ΓΕΕΘΑ απαξιεί να απαντήσει για την τύχη ελικοπτέρων με κόστος 70 εκατομμύρια έκαστο, ελπίζουμε ότι θα δοθούν απαντήσεις στη Βουλή.

 

Ωστόσο την ώρα που αναζητούνται τα Apache διαπιστώνουμε μεγάλες αγωγίες σε «κύκλους» που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του Α/ΓΕΕΘΑ σε διάφορα μέσα επικοινωνίας. Θυμήθηκαν και τα Kiowa για τα οποία το militaire.gr ήτα πάντα επικριτικό, επί υπουργίας Πάνου Καμμένου και όλη η τότε αντιπολίτευση πετούσε…χαρταετό! Τώρα οι «υποστηρικτές» θυμήθηκαν ξαφνικά ότι ήταν δήθεν προβληματική η συμφωνία που είχε υπογραφεί επί Καμμένου. Συνέβη κάτι και στα Kiowa στο Στεφανοβίκειο και το κρατάνε κι αυτό κρυφό; Μαθαίνουμε ότι πολλά συνέβησαν και γι΄ αυτό βγήκαν σήμερα να γράψουν για τη…σύμβαση υποστήριξης!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης